Plante de gradina

#plante de gradina # plante exotice #plante 2012

Plante exotice in tendinte in 2012

Plantele exotice pot fi o achizitie interesanta pentru casa sau gradina ta. In 2012, o serie de astfel de plante au fost desemnate florile anului in cadrul unei expozitii ce a avut loc in Canada. Iata care plantele exotice ale anului 2012!
 

Orhideea molie


Orhideea molie (Phalaenopsis) este una dintre cele mai indragite si populare plante de interior , ideala fiind si pentru plantarea in gradinile acoperite (sere). Rezistente, cu flori frumoase, orhideele Phalaenopsis au fost incrucisate in mod repetat, astfel luand nastere o multitudine de hibrizi. Florile acestora au culori care, in mediul natural, nu ar putea fi obtinute.

Din categoria hibrizilor face parte si orhideea molie 'Blue Diamond', cu flori albastru intens, 'Purple Fusion' (cu flori mov-indigo) sau 'Lavander Mist' (cu flori de culoarea lavandei, cu striatii mov inchis). Hibrizii de orhidee Phalaenopsis sunt spectaculosi, insa florile in culori inedite apar doar la prima inflorire . Urmatoarea inflorire va produce flori in exclusivitate albe.
 

Medinila


Medinila (Medinilla magnifica) este o alta planta exotica in tendinte in 2012. Printre motivele pentru care planta se bucura de aprecierea specialistilor se numara florile spectaculoase sub forma de ciorchini, colorate intr-un roz delicat, ce pot atinge chiar si 50 cm. La aspectul florilor se adauga cel al frunzelor mari (35-40 cm lungime, 20-25 cm latime) si ovale, verde inchis.

Originara din Filipine, Medinilla magnifica este un arbust ce atinge dimensiuni de maxim 1 m, in inaltime, dar si in diametru. Desi deosebita, aceasta planta exotica este destul de pretentioasa. Are nevoie de temperaturi constante (nu mai scazute de 13 C, nici mai ridicate de circa 27 C), umiditate ridicata si ingrasamant lichid aplicat frecvent (o data la doua saptamani). Iarna are nevoie de repaus (noiembrie-februarie).

Primii boboci de Medinilla magnifica apar la finele iernii, florile urmand sa se dezvolte in perioada aprilie-iunie.
 

Nepenthes


Specie de plante carnivore , Nepenthes este originara din jungla Asiei de sud-est. Poate fi cultivata cu succes si in interior, atat timp cat beneficiaza de ingrijiri corespunzatoare, fapt care o transforma intr-o optiune demna de luat in seama pentru crescatorii curajosi.

Cele mai multe specii de Nepenthes au tendinta sa se dezvolte foarte mult. De aceea, pentru a putea fi cultivate in terarii, se recomanda alegerea unor specii pitice, ca Nepenthes bellii si Nepenthes gracilis. De asemenea, este important sa le fie asigurate conditii optime de trai: temperaturi si umiditate ridicate, plus plantarea intr-un amestec de muschi Sphagnum si perlita.

De ce ai opta pentru Nepenthes ca planta de interior? Pe langa faptul ca este o planta carnivora, Nepenthes are si un aspect interesant, dat de "ulcioarele" cu care isi captureaza prada.
 

Hibiscus 'Tropic Escape'


O planta indragita, hibiscusul fascineaza in 2012 datorita aparitiei unor noi hibrizi. Costa Farms din Miami, SUA, a lansat la inceputul anului linia de plante hibiscus numita 'Tropic Escape', cu flori mai mari decat cele clasice. Disponibile intr-o varietate de culori, noile plante au denumiri ca ' Pina Colada ', 'Cherry Mojito' sau 'Rum Runner Remix'. Dintre acestea, 'Rum Runner Remix' se evidentiaza prin flori galbene citron, cu centru rosu aprins.

Sursa foto: onlinegardenplants.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului