Plante de gradina

#plante periculoase #plante toxice #rododendron #hortensia #aloe vera #iedera #leandru

Plante periculoase care te pot intoxica

In general, plantele din gradina sunt o sursa excelenta de hrana sau au functie estetica, de infrumusetare a proprietatii. Pe langa proprietatile medicinale pe care multe dintre plante le au, este bine sa stii ca exista si plante periculoase, care te pot intoxica.

In intreaga lume, exista o mare diversitate de flori si plante care pot provoca boli grave sau chiar pot duce la moarte. De aceea, este indicat sa te informezi bine, inainte de a planta seminte in gradina ta. Iata un top cu plante periculoase, de care trebuie sa te feresti.

1 Plante periculoase: Leandru

Leandrul este cea mai periculoasa planta din lume. Florile acestei plante periculoase miros bine, insa frunzele sunt extrem de otravitoare. O singura frunza poate provoca moartea unui om. Daca risti si plantezi aceasta floare in gradina, ai grija sa te speli pe maini daca iei contact cu seva acestei plante.

2 Plante periculoase: Hortensiile

Hortensiile sunt flori cu un colorit aparte, care te imbie sa le plantezi datorita modului in care infrumuseteaza gradina. Totusi, este bine sa te gandesti de doua ori inainte de a planta hortensii, deoarece sunt plante periculoase.

Hortensiile pot cauza iritatii ale pielii, vomitaturi, stare de moleseala, transpiratie abundenta fara motiv, convulsii si, in cel mai rau caz, te pot baga in coma.

3 Plante periculoase: Rododendron

Rododendronul este un arbust decorativ pe care orice gradinar si l-ar dori. Specialistii spun, insa, ca este vorba despre plante periculoase, toxice pentru organismul uman, dar si pentru cel al animalelor. In special primavara, frunzele de rododendron sunt otravitoare si nu trebuie rupte sau mestecate sub nicio forma.

4 Plante otravitoare: Iedera

Iedera (Hedera helix) este cultivata foarte des in gradini si curti, deoarece este o planta cataratoare care mentine umbra. In ciuda verdelui senzational, iedera face parte din categoria acelor plante periculoase, pe care este indicat sa nu le ai in gradina. Daca iti place foarte mult aceasta planta, atunci este recomandat sa eviti contactul cu frunzele ei, deoarece te poti alege cu iritatii, mancarimi ale pielii sau eruptii cutanate.

5 Plante otravitoare: Cucuta de balta

Cucuta de balta face parte din categoria acelor plante periculoase pe care nu este indicat sa le ai in preajma casei sau in gradina. In trecut, aceasta planta era folosita pentru otravirea ostilor dusmane.

6 Plante periculoase: Crinul trompeta

Crinul trompeta este o specie din familia Liliaceae, chiar daca provine din Japonia. Desi are un aspect inocent, pur, acest crin se numara printre acele plante periculoase pentru om, deoarece contine alcaloidul Licoryne.

Odata intoxicat de crinul trompeta, incepi sa prezinti dureri abdominale, greata, frisoane, varsaturi si diaree.

7 Plante periculoase: Aloe vera

Aloe vera este o planta suculenta, folosita cu precadere in industria farmaceutica si in cea cosmetica. De multe ori, aloe vera este tinuta in casa, insa multa lume nu stie ca este una dintre acele plante periculoase, care sunt toxice. Gelul in sine nu este otravitor, insa aloe vera este invelita intr-un strat subtire de aloina, care este foarte toxica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului