Plante de gradina

#gradina #plante gradina #plante marginale #plante marginala de apa

Plantele marginale, decorul ideal pentru sursa de apa din gradina

Plantele marginale de apa sunt o modalitate interesanta de a decora gradina si a folosi la capacitate maxima tot solul. Deoarece iubesc apa si solurile umede si mlastinoase, aceste plante pot fi cultivate cu succes la marginea gradinii, acolo unde se aduna surplusul de apa.

Ce sunt plantele marginale?

Plantele marginale sunt plante si flori care se gasesc la marginea gradinii sau in perimetrul acesteia. Se planteaza in cele mai umede soluri ale gradinii. Prefera chiar si locurile in care apa se aduna.

Aceste plante absorb foarte bine apa din gradina si sunt foarte rezistente. Exista numeroase plante, flori si chiar ierburi care iubesc apa si care sunt considerate plante marginale de apa.

Atunci cand vine vorba de alegerea plantelor marginale de apa, poti alege fie plante plutitoare, precum crinii, sau plante care prefera solurile mlastinoase si care nu vor fi afectate de surplusul de apa.

Plantele marginale de apa prefera sa creasca in locurile in care apa din gradina se aduna. De obicei, radacina si tulpina acestor plante ramane in apa, iar florile apar deasupra apei. Unele plante prefera solurile umede, in timp ce altele pot creste cativa centrimetri in apa.

Plantele marginale de apa sunt disponibile in numeroase forme si culori si sunt extrem de decorative. De asemenea, aceste plante reprezinta si un habitat extrem de important pentru numeroase specii, in special amfibieni.

Ce plante marginale de apa poti planta?

In magazinele specializate cu plante vei gasi numeroase sortimente de flori si plante marginale pe care le poti planta in gradina ta, pentru a absorbi surplusul de apa. Iata cateva dintre ele:

Obligeana. Obligeana este o planta erbacee, vivace, cu miros aromatic placut, originara din India, care creste în locuri mlastinoase. Este o planta inalta, ideala pentru decorarea gradinilor si parcurilor.

Calcea calului. Calcea calului este o planta spontana, perena, ierboasa, hidrofila si inalta, care iubeste locurile mlastinoase. Infloreste din primavara, pana catre sfarsitul verii.

Crini galbeni. Crinii albi sunt plante inalte, care prefera zonele mlastinoase si umbroase. Infloresc vara si sunt ideali intr-o gradina mare.

Cum se planteaza plantele marginale de apa?

Plantarea in gradina de astfel de flori, care iubesc apa, va oferi gradinii tale un aspect proaspat si foarte interesant. Daca te-ai hotarat sa plantezi flori marginale de apa, ai grija sa alegi plante care se potrivesc cu solul din gradina ta. De asemenea, trebuie sa le asiguri cantitatea necesara de apa.

Daca le plantezi in ghivece, umple ghivecele cu apa si multa apa. Plantarea lor in ghivece iti permite sa le ingrijesti mai bine, cel putin pana cand cresc. De altfel, plantele marginale au nevoie de un sol stabil, in care sa gaseasca apa, dar in care sa nu migreze.

Pentru a muta plantele marginale direct in sol, este indicat sa sapi gropi adanci, astfel incat radacina plantelor sa se fixeze bine.

Dupa ce le plantezi, acopera-le cu un pamant fertil, cu ingrasaminte, dupa care le uzi foarte bine. Plantele marginale de apa nu sunt pretentioase si nu necesita ingrijire speciala. Trebuie sa ai grija doar sa aiba suficienta apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului