Plante de gradina

#ingrijire plante #gradina #plante gradina #primavara

Pregateste-ti de acum plantele pentru o gradina minunata la primavara

Vrei sa ai plante mai puternice, care infloresc devreme si au o durata de viata cat mai mare? Atunci pregateste de acum rasadurile pentru gradina ta.

Vantul, ploile si, in general, vremea capricioasa de primavara pot dauna plantelor cand acestea sunt in crestere, deci inca fragile. De multe ori, temperaturile scazute si intemperiile pot fi chiar fatale gradinii tale. Prin urmare, cumpara-ti cateva seminte si pregateste rasadurile inca din iarna, pentru a avea o gradina minunata la primavara.

Ponturi:

1. Planteaza semintele la o adancime de trei ori mai mare decat lungimea semintei.

2. Uda-le dimineata devreme si destul de des.

3. Pune-le intr-un loc caldut si bine iluminat cu lumina naturala pana infrunzesc.

4. Nu transplanta un rasad inainte ca acesta sa aiba cel putin doua Frunze adevarate, adica Frunze care sa arate ca si cele ale plantei mature.

Unde sa plantezi rasadurile:

Coji de oua

Suna ciudat, dar cojile de oua sunt perfecte pentru rasaduri atat timp cat pastrezi mai mult de jumatate din coaja intact.

Cesti de cafea

Daca ai un set de cesti stirbit sau de care te-ai plictisit, nu te grabi sa-l arunci la gunoi. In primul rand, acestea sunt si decorative, asa ca plantele tale micute vor servi si ca plante de interior pana le vei replanta in gradina.

Coji de portocala

Sau grepfruit, pomelo ori alte citrice. Taie fructul in doua si scoate pulpa cu o lingura. Fa o gaura in mijlocul cojii pentru a lasa apa sa se scurga. Planteaza apoi semintele ca in orice alt recipient.

Avantajul acestor "ghivece" este ca poti sa le replantezi impreuna cu coaja respectiva, care va servi drept ingrasamant natural pentru noua planta.

Ca si sfat general, nu replanta rasadurile inainte ca acestea sa ajunga la cel putin 5 centimetri inaltime. Atunci cand par o planta in miniatura, dar foarte asemanatoare cu cea matura, inseamna ca este suficient de puternica pentru a supravietui unei ploi puternice sau unei rafale de vant. Pana atunci, frunzele pe care le vezi servesc doar ca hrana si suport pentru planta adevarata.

Sursa foto: brightNest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare