Plante de gradina

#ghiocel #ghiocei #puschkinia #ghiocel rusesc

Puschkinia, ghiocelul rusesc

Daca iti doresti plante frumoase pentru gradina ta in aceasta primavara, Puschkinia este o alegere potrivita. Denumita si Ghiocelul rusesc, Puschkinia este o planta delicata, cu flori atragatoare, care este foarte rezistenta la conditiile de mediu. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a planta si ingriji Puschkinia!


Ce este Puschkinia

Puschkinia sau Ghiocelul rusesc este o planta bulboasa mica, care produce frunze delicate si flori albe cu dungi albastre. Aceasta planta reprezinta o alternativa atragatoare la florile de primavara care infrumuseteaza gradinile. Puschkinia este o floare foarte rezistenta la conditiile nefavorabile de mediu.

Bulbul acestei plante de primavara este rotund, cu un diametru de maxim 3 centimetri, cu frunze carnoase, care se aduna in forma de rozeta. Florile mici si delicate sunt asemanatoare clopoteilor.


Cum sa ingrijesti Puschkinia

Plantare. Bulbii de Puschkinia se planteaza la sfarsitul toamnei, in pamant fertil, la o adancime de 8 - 10 centimetri si la o distanta de 15 centimetri de alte plante. Este bine ca aceste plante sa fie cultivate in zonele din gradina cu sol umed in permanenta. Puschkinia poate fi plantata atat in locurile cu mult soare, cat si in cele umbroase. De asemenea, prefera solurile cu amestec de turba, nisip si compost, in proportii egale.

Inmultire. Puschkinia se inmulteste prin bulbi si puieti din plantele deja cultivate in gradina. Acestia se planteaza la inceputul toamnei, in sol fertil. In luna iunie, bulbii se dezgroapa, se aleg cei mai mari si sanatosi, se usuca si se depoziteaza pe parcursul lunilor iulie - august la temperaturi de 18 - 20 de grade.

La inceputul lunii octombrie, acest bulbi sunt cultivati in sol puhav, care contine nutrienti importanti.

Apa. Puschkinia se uda moderat, de fiecare data cand pamantul este uscat.

Fertilizare. In perioada de crestere si inflorire, puschkinia se fertilizeaza o data pe saptamana. Apoi, este indicat sa fie fertilizat o data pe luna.

Daunatori. Puschkinia poate fi atacata de putregaiul alb si cenusiu, fuzarioza si nematode.

Sursa foto: swiatkwiatow.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului