Plante de gradina

#trandafiri cataratori gradina #trandafiri #trandafiri gradina #trandafiri cataratori

Relaxeaza-te la umbra trandafirilor! 7 trandafiri cataratori, perfecti pentru gradina

Trandafirii sunt unele dintre cele mai raspandite flori si aproape ca nu este gradina pe care sa nu o infrumuseteze, datorita culorilor si formelor deosebite.

Pentru o gradina in care iti doresti sa te relaxezi in sezonul cald, trandafirii cataratori sunt o alegere buna pentru ca iti vor oferi umbra, o priveliste superba si parfum delicat.

Care sunt speciile de trandafiri cataratori pe care ii poti alege pentru gradina:

Trandafir Anthony Meilland

Sursa foto: garden.org

Trandafirul Anthony Meilland mai este intalnit si sub denumirea de trandafir Meitalbaz. Acest soi de trandafiri are culoarea galbena care nu isi pierde intensitatea. Trandafirul Anthony Meilland are un parfum placut si subtil. Acesta este unul dintre trandafirii cataratori perfecti pentru gradina ta, mai ales ca te vei bucura de frumusetea sa pana vara tarziu, cand infloreste a doua oara. Anthony Meilland creste in tufe dese si este ideal pentru a deliminta spatii din gradina sau pentru garduri vii.

Trandafir Mary Rose

Sursa foto: davidaustinroses.co.uk

Trandafirul Mary Rose face flori roz inchis care cresc in buchetele si raspandesc in jur un parfum deosebit de miere de albine. Mary Rose, cunoscut si sub numele de Ausmary, este un trandafir de origine englezeasca, ideal pentru o gradina in care vrei sa ai umbra. Trandafirul Mary Rose infloreste toata vara, este rezistent la boli si se dezvolta bine chiar si in locuri in care nu are multa lumina. Trandafirul creste in forma de arbust des si poate depasi inaltimea de un metru.

Trandafir Marmalade Skies

Sursa foto: witherspoonrose.com

Trandafirul Marmalade Skies infloreste abundent si datorita florilor sale portocalii seamana cu un mandarin incarcat cu fructe. Aceasta specie de trandafiri infloreste de la inceputul verii pana in toamna. Daca are prea multa umbra, nu va face multe flori, dar chiar si asa este o alegere excelenta de trandafir catarator pentru gradina.

Trandafir Iceberg

Sursa foto: whiteflowerfarm.com

Trandafirul Iceberg este o specie clasica de trandafiri, care nu ar trebui sa iti lipseasca din gradina. Florile trandafirului Iceberg sunt delicate, de culoare alba.

Trandafirul Ice Meidiland

Sursa foto: eggert-baumschulen.de

Trandafirul Ice Meidiland este ideal pentru cei care nu au suficient timp sa se ocupe de gradina. Aceasta specie de trandafiri este usor de intretinut si rezistenta la boli, nefiind deloc pretentioasa, in general. Ice Meidiland face flori albe, cu o tenta usoara de roz.

Trandafir Golden Showers

Sursa foto: grovesnurseries.co.uk

Trandafirul Golden Showers se numara printre speciile moderne de trandafiri cataratori. Numele sau, Golden Showers (Dus auriu) provine de la culoarea galben-auriu a florilor care par sa curga peste locul in care creste trandafirul, pe ziduri sau garduri. Florile au un miros dulce de miere. Trandafirul poate atinge si inaltimea de doi metri.

Trandafir Eden

Sursa foto: gardenia.net

Trandafirul catarator Eden este o specie care arata spectaculos. Florile acestui trandafir sunt mari si in nuante pastel de roz, crem si galben deschis. Trandafirul Eden are un parfum discret si placut si este o alegere buna pentru a imbraca gardurile de lemn din gradina. Eden este una dintre speciile de trandafiri care face multe flori, completate de frunze bogate de culoare verde inchis.

 

Sursa foto principala: mygardenlife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare