Plante de gradina

#plante caine #plante periculoase #plante toxice

Top 7 plante periculoase pentru cainele tau

 

Multe dintre plantele pe care le ingrijim cu atata dragoste in gradina din fata casei sunt extrem de toxice pentru animalele de companie, in special pentru caini. Ele le pot provoca varsaturi sau pot chiar pune in pericol viata animalului.

In general, doar anumite parti ale acestor plante toxice sunt periculoase pentru caini. De aceea nu trebuie sa intri neaparat in panica fiindca e posibil ca animalul de companie nici sa nu se atinga de anumite fructe. Insa e bine sa stii de ce plante sa il tii cat mai departe posibil.

Degetelul rosu (Digitalis purpurea). Este o planta toxica in totalitate, inclusiv pentru om. Ingestia acestei plante provoaca puls neregulat, insuficienta respiratorie, stop cardiac.

Lacramioara (Convallaria majalis). Este una dintre plantele indragite datorita delicatetii sale si a parfumului diafan. Planta este insa extrem de toxica. Spre exemplu, apa in care stau aceste flori taiate devine otravitoare. Provoaca aritmie cardiaca, stari comatoase, deces.

Irisul. Printre simptomele pe care aceasta planta le poate provoca animalului tau se numara voma insotita de sangerari, diaree, hipersalivatie, dureri abdominale.

Iedera englezeasca (Hedera helix). Este foarte decorativa, mai ales toamna, cand capata o culoare rosiatica, de aceea se si intalneste destul de des in curtile noastre. Totusi trebuie evitat contactul cainelui cu aceasta planta. Ingerarea fructelor acestei plante ii provoaca cainelui dereglari digestive si chiar coma.

Narcisa. In special cele galbene sunt mai periculoase. Cainii sapa pamantul din gradina si e posibil sa scoata la suprafata bulbii de narcisa. Ingerarea lor le poate provoca tulburari ale sistemului digestiv, convulsii, hipotensiune, aritmie.

Begonia. Nu trebuie lasata in preajma animalelor de companie. Tuberculii acestei plante decorative sunt cei mai periculosi, dar si celelalte componente ale Begoniei sunt toxice. Cainii care inghit parti din aceasta planta vor avea simptome precum voma, arsuri vizibile in jurul botului si dureri de limba si de gat.

Crizantemele. Se numara printre plantele preferate ale toamnei datorita coloritului lor multiplu si a rezistentei indelungate. Totusi crizantemele nu sunt prea prietenoase cu animalele. In functie de cantitatea ingerata, cainele poate manifesta simptome gastrointestinale, precum varsaturi si diaree, dar poate aparea si lacrimare si dilatarea pupilelor. Pot aparea si reactii cutanate.

Foto: australiandoglover.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare