Plante de gradina

#flori #plante gradina #plante cataratoare #plante cu flori

Top plante cataratoare cu flori

Plantele cataratoare pot fi inserate in gradina in diverse scopuri. Adesea, ele sunt utilizate pentru a ascunde un gard inestetic, dar si pentru a-l imbogati vizual. Ideale pentru o gradina raman plantele cataratoare care produc flori. Descopera, in continuare, cateva dintre cele mai spectaculoase astfel de plante!


Bougainvillea


Bougainvillea sau floarea de hartie este o planta folosita adesea in gradinile din climatul tropical. Daca vrei sa te bucuri si tu de florile sale rosii, purpurii, albe sau orange, nu trebuie decat sa plantezi Bougainvillea intr-un ghiveci incapator si sa te asiguri ca planta beneficiaza de 8 ore de soare direct in fiecare zi, pentru a se dezvolta armonios si a inflori.


Passiflora


Passiflora sau floarea pasiuni este un gen ce include mai bine de 400 de specii de arbusti si plante cataratoare (80%), cu flori viu colorate. Originara din zone calde ca America de Sud si Australia, Passiflora se dezvolta rapid de primavara pana toamna, beneficiind de temperaturile moderate spre ridicate. Floarea pasiunii poate atinge o inaltime chiar si de 6 m, de aceea nu ezita sa o plantezi langa un gard sau un zid inalt. De asemenea, asigura-te ca ii oferi lumina din belsug.


Hortensia


Daca majoritatea speciilor de hortensie nu sunt cataratoare, nu acelasi lucru se poate spune despre Hydragea anomala subsp. petiolaris, una dintre variantele agatatoare ale acestei flori. Speciile cataratoare de hortensie, cum este si Hydragea anomala, sunt rezistente si sunt ideale pentru a colora zidurile exterioare ale unei case.

Hydragea anomala are o tulpina maroniu-rosiatica si frunze cazatoare, verzi. Infloreste vara, florile sale rezistand doar pe durata sezonului cald. Speciile cataratoare de hortensie pot atinge inaltimi de pana la 15 m, atunci cand li se ofera conditiile optime de dezvoltare. Prefera lumina abundenta, dar tolereaza si penumbra.


Akebia quinata

 

Akebia quinata este o planta cataratoare de gradina mai putin cunoscuta, insa care ofera flori spectaculoase ce imprastie un parfum delicat de vanilie. Denumita si "vita de ciocolata", Akebia quinata are flori rosu-violet si poate atinge o inaltime de circa 10 m. Este ideala pentru a decora garduri, ziduri, pergole, insa trebuie ferita de lumina directa a soarelui. Important de retinut este si faptul ca fructele de Akebia quinata au proprietati medicinale.


Trambita


Campsis radicans, planta cunoscuta si sub denumirea de trambita, trompeta cataratoare sau trompeta de Virginia, este un tip de vita ce produce flori rosii, galbene sau orange. Poate acoperi cu succes garduri, pergole si ziduri exterioare orientate catre sud. Odata plantata, se dezvolta rapid, fara a avea nevoie de ingrijiri minutioase.


Pandorea pandorana


O alta planta cataratoare cu flori deosebite este Pandorea pandorana. Aceasta produce flori galbene, cu interior rosu, ce atrag pasarile. Pandorea pandorana are o dezvoltare rapida, astfel ca va acoperi in cel mai scurt timp gardul, pergola sau zidul langa care a fost plantata. Are nevoie de lumina puternica sau penumbra.

Sursa foto: teakdoor.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare