Plante de gradina

# protejare inghet #ghiveci plante #plante in ghiveci #flori #inghet #plante

Vine gerul! Cum sa protejezi plantele din ghivece

Daca ai plante in ghivece decorative, in gradina, poate fi imposibil sa le aduci pe toate in interior pe perioada iernii. In plus, unele dintre acestea nici nu ar rezista temperaturilor interioare, fiind plante de exterior. Iata cum trebuie sa le ingrijesti insa, daca iti doresti ca acestea sa nu inghete.

Aplica un strat de mulci

Mulciul are rolul de a preveni inghetarea solului si de a mentine umiditatea optima in interioarul ghiveciului. Aplica asadar, un strat generos de mulci la suprafata ghiveciului. Daca ai suficient loc, poti aseza deasupra si un strat de frunze uscate si sau paie. Evita utilizarea foliilor de plastic, deoarece acestea nu lasa aerul sa circule, ducand la mucegairea plantelor.

Asaza ghivecele intr-un loc ferit

Asaza ghvecele intr-un loc ferit de vant, in timpul iernii. De asemenea, este indicat sa pozitionezi plantele unele langa altele. In acest fel se vor proteja reciproc impotriva gerului. Este indicat sa le pozitionezi pe o terasa, sub o banca sau oriunde beneficiaza de un acoperis. Asaza plantele mai sensibile in mijloc si pe cele mai rezistente pe margini.

Imbraca ghivecele pentru a le feri de ger

Imbraca ghivecele in materiale textile sau in cutii de carton. Acestea vor preveni ca gerul sa duca la inghetarea pamantului si la afectarea radacinilor plantelor.

Uda plantele doar dimineata

In sezonul rece plantele se vor uda mult mai rar, si doar in zilele in care temperaturile nu scad sub pragul inghetului. Uda-le doar dimineata, cand soarele incepe sa isi arate timid razele si le protejeaza de inghet.

Sursa foto: themiddlesizedgarden.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare