Amenajarea gradinii

# amenajare curte primavara #amenajare curte #amenajare gradina

10 sfaturi pentru amenajarea curtii la inceput de primavara

Cand iarna este pe sfarsite, abia astepti sa petreci cat mai mult timp in aer liber. De aceea, curtea casei si gradina sunt locurile in care poti sa te relaxezi. Pentru a te bucura de o adevarata oaza de liniste, trebuie sa te ocupi de amenajarea curtii si gradinii, la inceput de primavara. Daca esti in cautarea unor sfaturi practice de infrumusetare a acestor spatii cu bani putini, iata care sunt cele mai utile dintre ele!

Sfaturi de amenajare pentru curte si gradina

Odata cu trecerea iernii, atat curtea, cat si gradina casei tale au nevoie de un aer nou. Pe langa curatenie si intretinere, e nevoie sa le amenajezi, prin trucuri simple, care nu necesita investitii majore.

Planteaza flori care sa iti umple curtea de culoare

Primavara este anotimpul potrivit pentru a planta flori, care iti vor transforma curtea intr-un loc plin de culoare. Primele plante de care te poti bucura primavara sunt trandafirii. Plantarea acestora se face in martie, atunci cand trebuie sa le scurtezi ramurile si radacinile, punand trandafirii intr-un amestesc de apa, pamant si ingrasamant natural. Crinii, gladiolele si panselutele se vor planta in luna aprilie, atunci cand temperaturile incep sa creasca.

Umple gradina de legume vitale pentru sanatate

In timp ce curtea va fi plina de culoare, gradina trebuie sa contina multe legume. In acest fel, poti profita de terenul disponibil prin plantarea primelor legume din an, pentru a manca sanatos, din propria curte. Martie este luna propice pentru morcovi, ridichii, ceapa, spanac sau marar. In aprilie, poti planta dovleceii, castravetii, fasolea sau porumbul.

Planteaza copaci, surse ideale de umbra pentru zilele calduroase

Nicio curte nu este completa fara copaci, asa ca plantarea lor trebuie sa se regaseasca printre optiunile tale de amenajare. Avand atat un rol functional, cat si unul estetic, copacii vor oferi un adevarat spectacol al naturii. Daca ai o curte mica, liliacul este ideal, pentru ca se planteaza usor. In gradina ai optiunea de a planta o alcie, care va tine umbra in zilele calduroae de vara.

Transforma gardul si portile ca un profesionist

Portile si gardul trebuie sa arate la fel de bine ca restul spatiului amenajat. De aceea, fie le vopsesti pe cele vechi, oferindu-le un aspect nou pentru primavara, fie le inlocuiesti. Vei avea nevoie de stalpi gard si plasa, care trebuie sa corespunda, dupa care poti alege materialele si modelul, folosite la constructia portilor si a gardului.

Ingrijeste gazonul, pentru o curte frumoasa si verde

Pentru a te bucura de clipe relaxante in natura, ai grija ca peluza sa fie tot timpul verde. Gazonul trebuie tuns regulat, pentru a-l feri de aparitia buruienilor. Nu uita sa il uzi, mai ales in perioadele calde, pentru a nu ingalbeni. Un ultim pas este alegerea ingrasamintelor potrivite, cel mai indicat fiind ingrasamantul universal pentru plantele de gradina.

Alege cel mai bun pavaj, cu rezistenta mare la intemperii

Iti poti infrumuseta curtea prin montarea unui pavaj, care a devenit deja o necesitate. Acesta este o solutie pe termen lung, datorita rezistentei sale la intemperii si a montarii rapide si usoare. Pentru a intretine pavajul, ai nevoie doar de apa si de o perie.

Nu uita de mobilierul pentru gradina, ca element util si estetic

Pentru amenajarea curtii la inceput de primavara, vei avea nevoie de un set de mobilier pentru curte sau gradina. O masa cu scaune, insotite de o canapea, pot fi solutii ideale pentru a te simti relaxat, in fiecare clipa petrecuta in aer liber.

Decoreaza-ti curtea cu ghivece colorate

Ghivecele cu flori colorate sunt idei spectaculoase de amenajare a curtii. Daca vrei ca investitia sa fie minima, poti crea tu insuti un astfel de decor, fara a cumpara ghivece gata facute. Asadar, ghivecele pot fi inlocuite cu un butoi, un bidon sau chiar un trunchi de copac uscat.

Adauga decoratiuni de efect in curte si gradina

Sunt cateva elemente de decor pe care le poti realiza, pentru a-ti infrumuseta curtea sau gradina. Pietrele vopsite, lampioanele impodobite sau borcanele in care sa pui lumanari sunt modalitati excelente de decor.

Construieste un foisor din lemn, perfect pentru serile de primavara

Desi nu te poti ocupa de construirea unui foisor de unul singur, poti cere ajutor de la membrii familiei. Un foisor din lemn va fi potrivit pentru serile de vara, unde ii poti chema pe cei dragi, pentru jocuri in aer liber.

Ai o multime de exemple pe care le poti pune in practica atunci cand te ocupi de amenajarea curtii si a gradinii. Primavara este aproape, asa ca trebuie sa te gandesti la cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Pe tine ce idee te-a inspirat?

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului