Amenajarea gradinii

# drum de acces locuinta #drum de acces #drum

3 aspecte de care sa tii cont daca vrei sa-ti construiesti un drum de acces spre casa

Daca ai o casa cu gradina, cu siguranta te-ai lovit de multe ori de nevoia de a-ti asigura un drum de acces spre casa. Este important sa faci acest lucru pentru a-ti proteja masina sau pentru a te proteja pe tine de un traseu dificil. Pentru a realiza acest drum de acces ar trebui sa ai in vedere urmatoarele aspecte importante, care s-ar putea sa te ajute sa lucrezi rapid si eficient.

Ia in calcul utilizarea unor utilaje speciale pentru lucrari

Pe langa curatarea efectiva a terenului, va fi nevoie sa ai in vedere si aspectele ce tin de mutarea materialelor folosite pentru realizarea aleilor pietonale. Poti consulta modelele de incarcatoarele frontale de talie mare Cat® 994K pentru ca acestea sunt in acest moment cele mai utilizate astfel de produse destinate incarcarii pietrisului, pamantului sau a altor materiale in camioanele speciale de transport care iti vor aduce materialele direct perimetrul proprietatii tale.

Aceste utilaje te vor ajuta prin prisma faptului ca iti vor eficientiza procesul de lucru si te vor ajuta astfel sa economisesti timp si bani. In plus nu va trebui sa platesti suplimentare echipe de muncitori, dat fiind faptul ca utilajul necesita un singur operator care sa cunoasca cerintele acestuia.

Pentru a realiza ca la carte intreaga gama de lucrari, ar trebui sa ai in vedere si utilizarea unui compactor si a unui mini-excavator care sa te ajute sa realizezi lucrarile in mod rapid, mecanizat, fara eforturi foarte mari nici din punct de vedere financiar, dar nici din punct de vedere al volumului de munca.

Alege materiale calitative si rezistente

Drumurile de acces presupun incarcari foarte mari, deoarece nu vorbim uneori doar despre trafic pietonal ci si despre cel auto. Astfel, poti sa optezi pentru pavaj, acest tip de sistem fiind de altfel si cel mai cunoscut pentru realizarea drumurilor de acces. Fireste, poti opta pentru caramida, ardezie sau pietris, in functie de tipul drumului dar si de incarcarile cu care se va confrunta acesta.

Este important sa discuti si cu specialisti in constructii, pentru a vedea care dintre optiuni este cea mai utila si rezistenta, astfel incat sa nu fie nevoie in fiecare an de realizare a reparatiilor. Trebuie sa iei in calcul, spre exemplu, si faptul ca unele materiale, desi par utile, iti pot ingreuna deplasarea, cum ar fi cazul pietrisului care nu rezista foarte bine ca strat de acoperire, iar in plus poate provoca daune mai ales in cazul automobilelor, daca acestea se deplaseaza cu viteza pe caile de acces.

Cere sfatul expertilor in peisagistica

Uneori felul in care vedem noi lucrurile este diferit de ochiul specialistilor. Pentru a te asigura ca ceea ce vrei sa construiesti este corect si se incadrează bine in peisajul proprietatii tale, tot ceea ce ai de facut este sa iei legatura cu specialisti care sa te poata ghida din punct de vedere al esteticii. Acest lucru te poate scuti de neplaceri ulterioare, datorate unor decizii gresite sau calculate insuficient.

Construirea drumului de acces trebuie sa aiba in vedere atat portiunea care tine de gradina, cat si zona sau zonele care duc la drumul de acces principal. Astfel, daca de la proprietatea ta pana la drumul principal exista o aleea de trafic, atunci si aceasta va trebui sa fie acoperita, folosind asfalt pentru acoperirea suprafetelor. Vei avea si in acest caz nevoie de utilaje specifice, care sa te ajute sa lucrezi repede si eficient, in special utilaje destinate lucrarilor de santier ce tin de realizarea de drumuri.

In final insa, cu toate eforturile, vei fi multumit de calitatea lucrarilor si de timpul petrecut pentru realizarea acestora. Este important sa stii ca drumul de acces spre casa ta este rezistent si corect realizat si ca durata sa de exploatare va fi destul de mare.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/ZgmGq_eFmUs

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului