Amenajarea gradinii

# ingrijire unelte gradina #ustensile gradina #idei gradinarit #gradinar #compost

3 lucruri de care orice gradinar are nevoie! Le poti face chiar tu

Sfaturile pentru gradinarit sunt utile oricarui gradinar profesionist, sau amator. Gradinaritul este una din cele mai utile si mai sanatoase moduri de a face miscare. Gradinaritul este tonic, este relaxant, mobilizeaza multe grupe de muschi si este aducator de mari satisfactii, poate fi un hobby, sau o munca facuta pentru a castiga bani, oricum cum ar fi cert este ca ramane cea mai sanatoasa modalitate de a face miscare.

Investeste in scule si unelte, sau improvizeaza!

Sculele si uneltele pentru gradinarit sunt primele de care trebuie sa tii cont, atunci cand vrei sa te ocupi de gradina. De multe ori se dovedesc a fi destul de costisitoare, asadar au nevoie de o intretinere buna pentru a dura mai mult in timp.

Ce putem face in acest caz?

Asa cum am mentionat anterior multe dintre uneltele de pe piata nu corespund din punct de vedere al raportului pret-calitate. Astfel, venim in ajutorul pasionatilor de gradinarit cu mici solutii practice de improvizare a uneltelor si a sculelor de gradinarit.

1. Realizarea compostului

Vrei sa ai o gradina infloritoare? Conteaza foarte mult cum incepi sa pregatesti pamantul inainte de realizarea plantatiilor. Cea mai buna solutie de ingrijire ramane compostul. Ce poate fi mai simplu, decat sa-l realizezi acasa si sa economisesti cativa banuti. In primul rand compostul este un amestec bogat in nutrienti de materiale organice descompuse, care face minuni pentru plante. In plus, este o modalitate excelenta de a recicla resturile sau obiectele nedorite.

Pentru a face compost, veti avea nevoie de un recipient, si, din fericire, am gasit cea mai usoara cale de a face una. Tot ce ai nevoie este un cos de gunoi si un burghiu. De asemenea, am conceput cateva sfaturi si trucuri importante, pentru a da startul distractiei.

  • Se pregateste recipientul corespunzator.
  • Se fac cateva gauri recipientului incepand de la capac cu un spatiu de aproximativ 3 cm.
  • Realizarea compostului din material corespunzatoare precum: resturi de fructe si legume, coji de oua, crema de cafea, decoji de iarba, frunze uscate, lemn maruntit, hartie maruntita, paie si rumegus din lemn netratat.

2. Organizator pentru instrumente

Instrumentele de gradina pot deveni putin dezordonate. Deci, atunci cand cauti un loc pentru a stoca spade si greble, de ce cheltui bani seriosi pentru un sistem de depozitare, cand il poti realiza acasa.

  • Ai nevoie de un palet, pe care vor fi aplicate anumite carlige de dimeniuni diferite, ce vor fi prinse cu suruburi.
  • Paletul poate fi vopsit in orice culoare doresti.

3. Curatarea uneltelor de gradinarit

Tot ce ai nevoie este: nisip, ulei vegetal, otet, smirghel.

In conditiile in care sculele sunt pline de rugina, intr-o galeata, realizeaza un amestec din apa si otet, suficient de mult, astfel incat sa cuprinda lamele uneltelor. Acestea trebuie late in amestec timp de o noapte. Ulterior le scoti si le stergi foarte bine cu un smirghel cat sunt umede. Apoi se realizeaza un amestec din nisip si ulei vegetal. Introduci uneltele in amestec de nisip si le lasi in amestec intr-un loc racoros si uscat (cum ar fi un garaj).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului