Amenajarea gradinii

# curatare streasina #jgheab # casa toamna #ingrijire casa #streasina #acoperis #toamna

3 motive pentru a curata frecvent stresinile casei toamna

Toamna este sezonul in care frunzele copacilor se usuca si cad. Desi culorile acestora ne bucura privirile, multe dintre frunze ajung pe streasina. Daca nu sunt curatate frecvent, frunzele acumulate duc la infundarea stresinilor, cauzand probleme mult mai grave casei.

Iata trei motive pentru care trebuie sa cureti mai des stresinile casei:

Scurgeri de apa

Neingrijite, stresinile acumuleaza frunze si alte impuritati. In combinatie cu apa acestea mentin umezeala si favorizeaza aparitia ruginii. Acestea duc la spargerea streasinei si permit scurgerile care iti pot afecta peretii exteriori, dar si jgheabul insusi.

Curatarea periodica a stresinilor iti va oferi sansa de a descoperi la timp eventualele fisuri si de a le arepara. In caz contrar, umezeala va cauza aparitia mucegaiului si a igrasiei, care se pot infiltra in peretii casei, provocand, in cele din urma, si desprinderea jgheabului.

Infiltratii prin acoperis

Frunzele si alte resturi pot impiedica scurgerea apei in streasina si determina acumularea acesteia la nivelul acoperisului. Daca problema nu este remediata imediat, acumularea constanta de apa pe acoperis va duce, in cele din urma, la infiltratii.

Infiltratii in beci

Apa care se scurge din streasina casei este eliminata, de regula, la o distanta sigura de locuinta si dependintele sale. Nu si atunci cand jgheabul prezinta o serie de probleme, cauzate de ingrijirea necorespunzatoare. Mai precis, apa scursa risca sa se infiltreze in pivnita casei. Pe langa dezvoltarea igrasiei, apa infiltrata poate provoca adevarate dezastre, in special daca ajunge la instalatia electrica.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului