Amenajarea gradinii

#plante de gradina #toamna #plante otravitoare

3 plante care infrumuseteaza gradina de toamna, dar care sunt extrem de toxice

Cine nu isi doreste o gradina superba in zilele de toamna? Sau in orice alta perioada a anului? Desi unele plante, folosite adesea in decorul grdinilor, sunt extrem de frumoase si transforma gradina intr-o veritabila oaza de relaxare, unele dintre aceste sunt extrem de toxice. Putini stiu ca in spatele frumusetii acestor plante se ascund toxine care pot omori un om. In plus, acestea sunt extrem de periculoase si pentru animalele de companie. Iata care sunt plantele de care trebuie sa te feresti!

 

Leandru

Pe cat de frumos este leandrul, pe atat este de toxic. Frunzele, florile si fructele de leandru contin substante chimice denumite glicozide cardiace, ce pot duce usor la aparitia afectiunilor cardiace si, implicit, la deces. O mica parte din frunzele de leandru ingerate de animalele de companie sau chiar de copii, pot duce la deces.

Brandusa de toamna

Brandusele de toamna sunt flori superbe si delicate, dar ascund secrete infioratoare. Aceste flori firave contin o substanta toxica numita colchicina. Ingerata de om, aceasta substanta provoaca greata, stari de voma, dureri de stomac si chiar paralizia. In cazul animalelor de companie, chiar si o mica parte din floare, ingerata, poate duce la deces.

Ricinul

Ricinul este o planta des intalnita in gradinile romanilor, insa putini stiu ca este extrem de otravitoare. Aceasta este un real pericol chiar si pentru oameni nu numai pentru animalele de companie. Cea mai otravitoare parte a plantei o reprezinta semintele. Odata ingerate, acestea duc rapid la decesul unui om.

Sursa foto: gardenplantsonline.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare