Amenajarea gradinii

#usa intrare #gradina #foisor #amenajare gradina #spatiu gradina

3 ponturi pentru a maximiza spatiul din gradina

Gradinile mici au nevoie de mult mai multa atentie, iar imaginatia joaca un rol important in amenajarea acestora. Pentru ca spatiul nu iti permite sa realizezi o gradina somptuoasa, este important sa gasesti solutii utile, astfel incat curtea din fata casei sa devina un mic colt de Rai. Folosindu-te de mici trucuri, poti face in asa fel incat sa creezi imaginea unei gradini impunatoare. Iata cateva ponturi care iti pot fi de folos pentru a maximiza spatiul din gradina!


1. Usa de la intrarea in casa - punctul central

Pentru a face ca spatiul din gradina ta sa para mai mare, este important sa dai impresia unei continuitati si sa creezi o legatura intre curte si casa. In acest context, decorul usii de la intrare joaca un rol important.

Asadar, poti vopsi usa in verde pentru a fi in concordata cu atmosfera din gradina. De asemenea, ghivecele cu flori din fata casei ajuta la conturarea unui decor inedit, maximizand spatiul din gradina.


2. Linii clare si culori cat mai putine

Un alt mijloc prin care poti da impresia unei gradini mai mari este prin folosirea unor accesorii simple (de exemplu, ghivece clasice, fara prea multe "podoabe") si alegerea unor nuante de flori asemanatoare din punct de vedere al culorii.

Cu cat sunt mai putine culori in gradina, cu atat spatiul va parea mai mare si mai aerisit. Incarcatura florala nu face decat sa dea impresia de sufocare, astfel ca nu este indicat sa abuzezi si sa plantezi foarte multe specii de flori.

 

3. Foisor cat mai inalt

Desi foisorul si puntile din gradina nu fac altceva decat sa micsoreze spatiul din curte, poti, totusi, sa realizezi o constructie care sa se asemene cu un foisor, pentru a crea un decor inedit.

Inaltimea este vitala pentru a crea ideea de spatiu larg. Asadar, pornind de la un arbore pe care il ai in curte, poti construi suportul pentru un foisor. Este important ca barele de lemn pe care le folosesti sa fie cat mai inalte. In zilele ploioase, cand vrei sa petreci timpul in aer liber, poti acoperi suportul din lemn cu o panza impermeabila.



Sursa foto: southernliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare