Amenajarea gradinii

#decor Paste #decor gradina Paste #pui Paste #iepuri Paste

4 idei sa-ti decorezi gradina original de Paste

Vrei sa iti vezi gradina si curtea iluminate si decorate intr-un mod original pentru sarbatoarea Pastelui? Foloseste simbolistica religioasa si populara pentru a-ti uimi vecinii si oaspetii, care vor ramane cu adevarat uluiti cand vor vedea ce ai pus la cale.


1. Lumina, un simbol al sarbatorii

Lumina, puisorii, iepurasii si mieii sunt printre cele mai raspandite simboluri ale sarbatorii pascale. Pregateste-te deci sa aduci intr-adevar lumina de Paste in curtea ta. Cateva faclii si lampioane chinezesti puse in colturile gradinii si in copaci vor crea un decor fantastic pentru noaptea de Paste.

2. Ghemuri vii de puf

Puisorii de gaina sunt printre cele mai intalnite simboluri ale sarbatorii pascale, fiind pusi in relatie directa cu ouale asezate la masa festiva. Poti alege sa cumperi cativa puisori de un galben auriu pe care sa-i acomodezi in gradina ta sau sa arunci pe peticele de gazon mici ghemuri de puf galbui pentru a da senzatia unei gradini cu "vizitatori surpriza".

Varianta cu puisorii vii trebuie sa vina insa fara mama-closca. Nu cred ca ai mai avea ce alege din straturile de flori. Dupa ce trece sarbatoarea, poti sa oferi unei cunostinte de la tara puii. Pana atunci, insa, ei vor face deliciul acestui Paste pentru copiii tai si prietenii lor.


3. Oua luminoase

Cauta-le in centrele de bricolaj si in magazinele cu decoratiuni. Sunt diverse lampi solare in forma de oua sau ciuperci care vor da un farmec deosebit serilor petrecute in gradina. Plasate in locuri cu o vizibilitate maxima, cum ar fi gazonul de sub copacul din gradina, vor crea o atmosfera deosebita dupa asfintitul soarelui, generand puncte focale in gradina ta.

4. Iepurasul-surpriza

Pe piata decoratiunilor de gradina de la noi au inceput timid sa isi faca aparitia si elementele de decor dedicate sarbatorii pascale. Statuile cu familia de iepurasi ar putea sa ti se pare totusi prea scumpe, asa ca poti improviza chiar tu iepurasii gradinii tale.

Din doua bucati de carton alb lucios, decupeaza formele unor iepurasi pufosi si asaza-le la vedere. In spatele lor poti ascunde chiar si cadoul pentru copilul tau. Va fi o surpriza de neuitat!

Sursa foto: global.rakuten.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului