Amenajarea gradinii

#cumparare plante #gradina #plante apartament #plante

4 intrebari pe care trebuie sa le pui inainte de a cumpara o planta noua

Cu siguranta ai cumparat cel putin o data o planta care s-a uscat rapid cand ai ajuns acasa. Se intampla adesea acest lucru, deoarece de multe ori cumparam plante fara sa luam in considerare anumite aspecte.

Iata ce intrebari trebuie sa pui inainte a achizitiona o planta:

De unde provine planta?
Cel mai bun mod de a adopta o planta este sa ii afli povestea ei de origine. De exemplu, multe specii de orhidee care sunt vandute in supermarketuri cresc foarte bine in mediile lor originale, de aceea ajung de multe ori sa se ofileasca cand le luam acasa. Orhideele Phalaenopsis, originare din Asia de Sud, cresc adesea pe crengi de copaci si in padurile umede. Asadar, daca vrei sa adopti si tu o astfel de planta, trebuie sa afli ce caracteristici are. Astfel, odata ce ai aflat ce origine are, iti vei da seama ca aceasta planta are nevoie de foarte multe umezeala si ca trebuie sa o plantezii intr-o coaja de copac si nu in sol. De asemenea, aceasta planta nu trebuie expusa in lumina directa a soarelui. Invatand elementele de baza ale unei plante, o vei putea mentine sanatoasa si frumoasa si la tine acasa.

Ce fel de lumina ai in casa si care este calitatea aerului?
Mai exact, trebuie sa stii cu exactitate catre ce punct sunt indreptate ferestrele tale: nord, sud, este sau vest? La ce etaj stai? Toate aceste elemente pot impiedica lumina soarelui si pot afecta dezvoltarea unei plante. Odata ce stii aceste lucruri, poti sa te informeze care sunt plantele ce ar putea sa se dezvolte sanatos la tine acasa. De asemenea, este foarte important sa stii si care este calitatea aerului din casa ta. Nu este bine ca langa plantele tale sa se afle surse directe de caldura sau ventilatie cu aer cald, deoarece acestea vor usca plantele.

Cat de mult va creste planta in timp?
Ceea ce vezi in magazin nu este neaparat modul in care planta va arata intotdeauna. Este foarte important sa afli cat de mult creste o planta si care sunt asteptarile tale.

Ce spatiu ai?
Inainte de a cumpara o planta, cerceteaza sau creeaza-ti un plan, care sa indeplineasca toate cerintele pe care le are o anumita planta. Ia in considerare conditiile de lumina, umiditate, precum si stilul interior al casei tale. Stilul tau este minimalist, boem sau traditional? Alege plante care reflecta si completeaza estetica spatiului tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului