Amenajarea gradinii

#decoratiuni #cactusi #plante suculente

4 moduri de a obtine decoratiuni interesante cu ajutorul plantelor suculente

Plantele suculente au reusit in ultimii ani sa capteze atentia iubitorilor de plante si sa le puna imaginatia la lucru, intrucat sunt usor de intretinut, se adapteaza repede la orice tip de climat si le poti folosi si pentru a obtine decoratiuni interesante, datorita varietatii de culori si forme. Iata cateva moduri de a schimba aspectul curtii tale, gratie plantelor suculente.


1. Un buchet intr-un ghiveci

Intrucat plantele suculente pastreaza apa pentru o perioada indelungata, este usor sa le combini pentru a forma un buchet interesant intr-un ghiveci. Astfel, poti schimba aspectul banal al terasei sau al balconului, infrumusetand atmosfera cu ajutorul plantelor suculente. Intr-un ghiveci incapator poti aranja plante, precum aloe, agave, iedera si chiar unele specii de cactus.


2. Mesaj de bun-venit format din flori suculente

O idee inedita de a decora spatiul din curtea ta cu ajutorul plantelor suculente este folosirea acestora pentru a transmite diferite mesaje. Astfel, poti folosi ghivece in forma de litere in care sa sadesti plantele suculente pe care sa le aranjezi frumos prin curtea ta. In plus, ghiveciul in forma de litera poate fi folosit si pentru amenajarea camerei copilului tau. Intrucat nu au nevoie prea des de apa, ele vor rezista mai mult si vor schimba aspectul camerei.


3. Un perete din plante suculente

Un alt mod de a te folosi de frumusetea plantelor suculente pentru a decora spatiul din jurul casei este prin amenajarea unei minigradini pe suprafata unuia dintre peretii casei. Poti obtine acest decor inedit folosind un ghiveci cat mai mare pe care sa il prinzi cu un carlig de peretele casei. Imbinarea diferitelor tipuri de plante suculente face ca un perete invechit sa "prinda viata" si sa atraga atentia musafirilor.


4. Tablou din plante suculente

Cele mai mici plante suculente pot fi folosite pentru a obtine un tablou inedit. Datorita unei imbinari armonioase a plantelor poti obtine un design interesant al tabloului, pe care il poti agata fie pe unul din peretii exteriori ai casei, fie intr-una dintre camerele locuintei tale.


Sursa foto: shelterness.com, faroutflora.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului