Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradinarit #gradina acasa

4 motive sa ai o gradina acasa

Gradinaritul este o munca grea, atat fizica, cat si intelectuala, care implica multe cunostinte, timp, bani si pasiune. Cu toate acestea, cine are o gradina se bucura de o multime de avantaje extrem de importante. Calitatea vietii este strans legata de capacitatea de a petrece mai mult timp in natura.

Iata in continuare 4 motive pentru a avea o gradina acasa:

1 Beneficii asupra sanatatii

Gradinaritul are un impact puternic asupra starii de sanatate . Munca in gradina elimina stresul, te ajuta sa faci efort fizic, sa fii creativ, sa-ti exersezi rabdarea si sa-ti folosesti mintea astfel incat plantele tale sa creasca armonios.

Mai multe studii arata aceeasi concluzie: gradinaritul este bun pentru sanatate. Oamenii care isi ingrijesc plantele uita de griji, se relaxeaza, isi clarifica gandurile, fac miscare, isi asigura alimente naturale si sanatoase si chiar au un sistem imunitar mai puternic. Posibilitatea de a avea propriile alimente, crescute in mod natural in gradina casei, este unul dintre cele mai importante avantaje ale unei astfel de activitati.

Gradinaritul nu implica numai munca fizica, dar si un efort intelectual. Fiecare planta are nevoie de anumite ingrijiri care constituie o provocare permanenta pentru gradinari, an de an, in fiecare sezon. Afla mai multe despre Efectele benefice ale gradinii asupra sanatatii

2 O copilarie mai frumoasa

O gradina este nepretuita in cazul in care ai copii. Acestia isi pot petrece mai mult timp in aer liber, sub supravegherea ta, indiferent de anotimp. O gradina asigura copiilor inclusiv un spatiu de joaca, ii ajuta sa faca mai multa miscare si reprezinta o solutie buna in cazul in care vrei sa reduci orele petrecute in fata calculatorului sau televizorului.

Totodata, o gradina iti ofera spatiul ideal pentru diverse animale, de la pisici si caini la pasari, veverite etc. Copiii tai au cel mai mult de castigat in acest sens.

3 Valoare mai mare a terenului

In cazul in care te decizi vreodata sa vinzi casa, o gradina amenajata sporeste valoarea terenului, punandu-i in evidenta potentialul. Este mai usor sa convingi un potential cumparator cand gaseste o oaza de verdeata si liniste prin simplul fapt ca poate vedea in realitate spatiul deja amenajat.

4 Functii multiple

O gradina nu inseamna neaparat un teren pe care cresti morcovi. Spatiul verde poate fi amenajat in mai multe zone sau in mai multe feluri, in functie de nevoile tale personale: spatiu de luat masa, spatiu pentru practicarea unui sport in aer liber, spatiu pentru plaja, sera, gradina de flori, gradina de legume, livada, mini spa etc. Afla cum sa-ti Transformi gradina intr-un spatiu de socializare

Cea mai buna metoda de a explora spatiul gradinii este sa stabilesti zone cu functii diferite. Afla mai multe despre Zona de relaxare

Cu putina imaginatie, gradina poate deveni spatiul tau preferat in care sa lucrezi sau sa te recreezi. Creeaza un mic paradis in gradina cu ajutorul florei, faunei, mobilierului si elementelor de decor.

Sursa foto : preservinghomebasics.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului