Amenajarea gradinii

#fantana #amenajare gradina #fantani #sfaturi practice #fantana gradina

4 tipuri de fantani pe care sa le construiesti singur

Fantanile pentru gradina costa, de cele mai multe ori, foarte mult, insa cu putina imaginatie, poti sa iti construiesti singur fantana pentru spatiul din exteriorul casei. Fantana construita de tine nu trebuie sa fie neaparat conectata la o sursa de apa. Exista si solutii alternative in acest sens, una dintre ele fiind sa umpli fantana cu apa pe care sa o schimbi in mod frecvent. Iata patru tipuri de fantani pentru gradina ta pe care sa le realizezi singur.


1. Fantana din sticle de vin

Poti construi o fantana din cateva sticle de vin goale. Ai nevoie de o pompa de fantana, un vas pentru apa si elementele pentru fixarea sticlelor. Pentru a decora inedit fantana, poti folosi si alte elemente, precum plante sau pietre colorate.


2. Fantana din teracota

Constructia unei fantani din teracota poate fi o activitate interesanta. Pentru aceast tip de fantana ai nevoie de vase de teracota, banda rezistenta la apa, mai multe pietre mici si o pompa de fanatana. Realizarea acestei fantani nu costa foarte mult, intrucat, de cele mai multe ori, gasesti toate elementele necesare prin curtea ta.


3. Fantana dintr-un ceainic

Un ceainic vechi, pe care nu il mai folosesti, poate fi ideal pentru a construi o fantana in curtea interioara. Vei avea nevoie de o pompa de fantana si elemente decorative care ti se par potrivite pentru acest tip de fantana. Pentru decorare, poti folosi pietricele colorate, plante sau nisip cu care sa inconjori fanatana.


4. Fantana-statueta

Acest tip de fantana ar putea fi putin mai costisitor decat celelalte, insa este la fel de interesant. Pentru realizarea acestei fantani ai nevoie de o statueta, o pompa de fantana, insa poti apela si la diferite instalatii electrice pentru a o face mult mai surprinzatoare. Asadar, in cazul constructiei acestei fantani ai putea avea nevoie de ajutorul unui profesionist. La fel ca in cazul celorlalte fantani, poti alege sa o decorezi cu pietricele colorate, nisip sau plante pentru a atrage atentia intr-un mod placut.

Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului