Amenajarea gradinii

#gradina #decoratiuni gradina #decoratiuni inedite gradina

5 decoratiuni inedite pentru gradina

O gradina interesanta si deosebita nu se rezuma doar la florile frumos colorate si arborii impunatori. Poti alege sa-ti completezi designul inedit al gradinii folosind accesorii decorative, care sa transforme o gradina monotona intr-un spatiu plin de viata. Iata cateva idei de decoratiuni pe care le poti folosi in amenajarea unei gradini de vis.


1. Amplaseaza fantani arteziene

Un accesoriu interesant pe care il poti folosi pentru a amenaja intr-un mod inedit gradina este fantana arteziana. Acest tip de decoratiune este potrivit atat pentru gradinile mari, cat si pentru cele cu spatiu limitat.

Astfel, pentru o gradina impunatoare poti alege o fantana arteziana pe care sa o pozitionezi in centrul curtii. Daca spatiul nu iti permite, poti opta pentru o fantana de mici dimensiuni pe care sa o amplasezi intre flori.


2. Foloseste statui ornamentale

Pentru a-ti personaliza spatiul din gradina, poti alege sa folosesti statui ornamentale cat mai interesante. Pentru a crea un efect vizual puternic, este indicat sa amplasezi statuia in mijlocul gradinii, in locuri unde exista pete de culoare. Astfel, contrastul dintre veselia florilor si sobrietatea unei statui ornamentale vor crea un design inedit al gradinii tale.


3. Alege pitici de gradina

Cu ajutorul piticilor, poti crea o atmosfera ludica in gradina. Acestia pot fi gasiti in diferite dimensiuni si forme, astfel incat sa se potriveasca cu aspectul general al curtii tale. In plus, piticii pot fi "dotati" cu felinare de gradina. Asadar, vei avea o gradina spectaculoasa atat pe timpul zilei, cat si pe durata noptii.


4. Agata lampioane

Aceste decoratiuni sunt din ce in ce mai folosite pentru amenajarile exterioare. Colorate sau clasice, lampioanele pastreaza gradina vie si dupa lasarea noptii si ii da un aer de sarbatoare.


5. Foloseste decoratiuni reciclate

Se spune ca in gradina totul este arta. Asadar, poti confectiona decoratiuni uluitoare din obiecte vechi. In acest sens, poti realiza un suport din tabla fina pentru a pastra furtunul sau alte unelte pentru gradinarit. Important este sa iti folosesti imaginatia, pentru a realiza din materiale reciclabile decoratiuni interesante pentru gradina.



Sursa foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului