Amenajarea gradinii

#reguli amenajare gradina #amenajare gradina flori #amenajare gradina mica #idei amenajare gradina #amenajare gradina

5 idei amenajare gradina – cum sa obtii un peisaj de vis

Te-ai mutat la curte sau vrei sa redecorezi gradina? Cu doar cateva idei amenajare gradina vei obtine un spatiu de relaxare creat parca de un designer priceput. Iata cateva idei de amenajare gradina, ieftin, si fara batai de cap. Totul tine de simplitate si nevoile familiei, dar si de cateva reguli amenajare gradina de la care peisagistii nu se  abat niciodata.

1. Simetrie si simplitate, cheia catre un design impresionant 

Toata lumea viseaza la o gradina amenajata precum cele pe care le vedem in filme sau in revistele de specialitate. Stiai insa ca este foarte simplu sa amenajezi singur o gradina ca un adevarat designer? Trebuie sa tii cont doar de doua aspecte: simetrie si simplitate. Doar asa vei obtine designul dorit pentru gradina ta.

Prin simetrie inseamna ca tebuie sa plantezi aceleasi plante si de-o parte si de alta a aleii, de exemplu. Sau a scarilor. Prin simplitate inseamna ca trebuie sa alegi acele decoratiuni si plante care nu incarca gradina, ci ii da un aspect placut.

2. Foloseste cat mai putine culori

Cand vine vorba despre culorile alese, indiferent ca vorbim despre plante sau alte decoratiuni, trebuie sa alegi cat mai putine. De exemplu, mobilierul trebuie sa aiba culori naturale, care sa se integreze usor in peisaj. La fel si ghivecele sau alte decoratiuni de amenajare curte si gradina.

Iar cand vine vorba despre alegerea plantelor potrivite pentru amenajare gradina flori, alege fie nuante pastelate, fie flori inchise in maximul trei nuante, din care una trebuie sa fie alb. De exemplu poti alege rosu, roz si alb. Culorile trebuie sa se asorteze intre ele. Nu vrei sa transformi gradina intr-o sorcova.

De asemenea, este important sa adaugi in gradina si plante decorative, cu frunze mari si verzi, care sa adauge un plus de stil. 

3. Gazonul, foarte important pentru o gradina cu stil

Indiferent ca ai o gradina mica sau una mare, gazonul nu trebuie sa lipseasca. Acopera toate spatiile ramase libere cu gazon pentru un plus de rafinament si stil. In acest fel vei obtine si un loc perfect pentru a te odihni pe o patura in timp ce savurezi o limonada si citesti o carte.

4. Alegerea mobilierului perfect 

In alegerea mobilierului perfect pentru gradina ta, trebuie sa tii cont de nevoile pe care le ai. Poti achizitiona un set de mobilier din rachita sau chiar de metal. Acesta poate fi compus fie dintr-un set simplu de scaune, masa si o umbrela de exterior, pentru a lua masa afara in zilele calde de vara, fie poti alege ceva mai complex. De exemplu, o canapea de exterior, fotolii si o masuta de cafea. Totul depinde de spatiul de care dispui si de modul in care vrei sa iti petreci timpul liber in gradina. Prin urmare indiferent daca iti doresti o amenajare gradina mica sau mare, poti crea un spatiu de relaxare care sa se muleze pe neoile tale si ale familiei.

Totodata, daca ai cel putin doi copaci mari in curte, poti alege sa montezi un hamac, in care sa te relaxezi in zilele toride. Vei sta confortabil, iar copacii mentin locul umbros, astfel incat soarele nu va ajunge la tine. Prin urmare beneficiezi de racoare. 

5. Nu uita de corpurile de luminat

De cele mai multe ori, cand vine vorba despre amenajare gradina, cei mai multi uita de iluminat. Iluminatul este foarte important. Poti alege corpuri de iluminat cu incarcare solara. Acestea se vor incarca singue in timpul zilei de la lumina solara si vor lumina gradina pe timp de noapte. Pentru locul de relzare poti alege o girlanda luminoasa pe baza de baterii sau chiar felinare.

Corpurile de iluminat vor transforma total spatiul din gradina ta si vor face posibila relaxarea in gradina si dupa lasarea intunericului.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului