Amenajarea gradinii

#amenajare gradina mica #design gradina #amenajare gradina

5 plante ideale pentru o gradina foarte mica

Ai o gradina foarte mica si nu stii cum sa o amenajezi? Iata cateva plante pe care le poti creste fara probleme. Sunt usor de ingrijit si iti vor bucura privirea ori de cate ori te vei afla in mica ta oaza de relaxare.

Artar Japonez

Cand ai o gradina mica, de multe ori nu iei in considerare plantarea unui pom. Este insa o mare greseala. In orice curte, oricat de mica, trebuie sa existe un pom. Iar cei mai potriviti sunt cei decorativi, care nu necesita ingrijiri speciale, cum se intampla in cazul pomilor fructiferi.

Artarul japonez este insa exact ceea ce ai tu nevoie. Iar daca nu vrei un copac care sa creasca mare, exista si variante pitice ale acestui pom. Gandeste-te doar cat de placut va fi sa stai vara la umbra lui, iar toamna sa te bucuri de frunzele de un portocaliu halucinant.

Galbenele

Galbenelele sunt plante deocrative excelente pentru o curte mica. Acestea sunt usor de ingrijit si rezista la temperaturile caniculare din timpul verii, fiind asadar potrivite si pentru oras, unde temperaturile cresc foarte mult in zilele de vara. In plus au nevoie de ingrijiri minime. Trebuie doar sa le uzi in zilele in care nu ploua, inainte de lasarea intunericului, si te vei bucura de frumusetea lor pana toamna tarziu.

Coleus, pentru spatii umbroase

Daca ai o gradina umbroasa, poti alege aceasta planta decorativa. Fie o poti planta langa un gard fie in jurul unui copac. Impactul va fi pe masura. Frunzele acesteia de un rosu-ruginiu cu margini de un verde-galbui, vor aduce culoare si veselie in orice gradina.

Crizanteme

Crizantemele sunt perfecte pentru o gradina mica. Crizantemele au o mare varietate de culori, asadar, daca ai o curte mica nici nu va fi nevoie sa plantezi si alte flori. Alege ulori diferite si bucura-te de caldura si frumusetea pe care acestea ti le vor aferi zilnic.

Iedera

Iedera este o alta planta care nu necesita ingrijiri speciale. O poti planta langa gard, pentru a-l inveli si a da aspectul unui gradini mai spatioase, sau o poti planta langa casa pentru a-i permite sa se catere pe pereti si pentru a o decora in nuante de verde proaspat. Plantata langa casa iedera va proteja locuinta de razele soarelui, facand temperaturile din interior mai usor de suportat.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului