Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina #flori #curte

5 solutii la indemana pentru amenajare curte sau gradina

Amenajarea unei gadini de vis nu inseamnă intotdeauna sa investesti multi bani deoarece uneori poti apela la materiale simple, dar de efect, care vor schimba in totalitate aspectul. Cand vorbim despre gradina avem in vedere functionalitatea, mai presus de orice, chiar daca nu excludem aspectul estetic, iar pentru a-ti amenaja o gradina asa cum iti doresti fara sa cheltui prea mult, iata ce ar trebui sa ai in vedere.

 

Realizeaza delimitarile gradinii folosind garduri metalice

Cunoscute si sub numele de garduri metalice, panourile de gard zincat sunt o solutie putin costisitoare, dar foarte avantajoasa pentru delimitarea proprietatii. Poti cumpara garduri metalice de calitate de la Mathaus pentru a te bucura de o garantie a produselor achizitionate, iar in acest magazin vei gasi o multitudine de modele care sa te ajute sa realizezi exact structura pe care o doresti.

Marele avantaj al acestor tipuri de garduri metalice este acela ca ele sunt rezistente din punct de vedere mecanic, nu necesita timp indelungat pentru punere in opera, sunt rezistente la intemperii deoarece sunt tratate anticoroziv si mai important decat orice, iti asigura si un grad sporit de vizibilitate, in ipoteza in care iti doresti acest lucru.

Poti delimita astfel zonele in care ai cultivat ceva, zonele de lucru sau de joaca, iar la nevoie poti folosi acest sistem si pentru imprejmuirea proprietatii, ca delimitare spatiala.

Realizeaza borduri din zidarie

Pentru a face o trecere lina spre gradina, poti alege sa construiesti borduri sau ziduri mici de imprejmuire cu ajutorul zidariei de caramida. Aceasta va oferi un aspect deosebit, rustic, si iti va lasa posibilitatea de a depozita pe suprafata ghivece cu flori sau orice alte tipuri de decoratiuni specifice activitatii de gradinarit. Pentru un aspect modern poti folosi blocuri de BCA in loc de zidarie, cu specificatia ca bordurile s-ar putea sa fie mai mari ca dimensiune, in functie de dimensiunile blocurilor alese.

Decoreaza curtea folosind pavele

Atunci cand ai la dispozitie o curte, este si pacat sa nu o infrumusetezi si sa nu o protejezi. Poti folosi pavele pentru a delimita aleile si pentru a crea o zona curata, fara a fi nevoie sa te murdaresti. Daca ai si masina, pavelele vor fi o solutie excelenta, deoarece acestea sunt rezistente la trafic pietonal si auto. Punerea in opera a pavelelor nu ar trebui sa dureze foarte mult, deoarece vei avea de luat in vedere cateva etape foarte importante: delimitarea spatiului pe care vrei sa il acoperi, trasarea liniilor de contur, montarea conturului din pavele, turnarea nisipului de sustinere si mai apoi montarea pavelelor. Un strat final de nisip ar trebui sa acopere rosturile, pentru ca mai apoi sa poti da in exploatare aleile pavate intr-un mod atat de elegant.

Decoreaza gradina cu mobilier de gradina

Daca ai un colt preferat in gradina ta, in care vrei sa realizezi un loc de relaxare, atunci poti face asta folosind mobilier pentru gradina rezistent la intemperii sau poti monta un leagan sau un balansoar. Foisoarele sunt si ele elemente potrivite pentru gradina, deoarece reprezinta spatii elegante de petrecere a timpului, in care poti fi si protejat de razele soarelui sau de intemperii.

Planteaza flori, arbusti sau gard viu

O modalitate excelenta de a amenaja o gradina este chiar plantarea de flori, deoarece in definitiv vorbim despre un spatiu verde. Ia in calcul folosirea unor soiuri diferite de flori, cu culori cat mai diverse, astfel incat sa beneficiezi de un efect special in timpul sezonului cald.

Fiecare lucru pe care il aduci in plus gradinii tale se va vedea in rezultatul final, deoarece aceasta nu reprezinta doar un colt de natura care sa fie de sine statator. Tendintele moderne de peisagistica ne indeamna sa ne bucuram de aceste zone verzi si sa le decoram si amenajam astfel incat sa exploatam pontentialul maxim din acestea. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/W6KlpBCGpxg

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare