Amenajarea gradinii

#curte #amenajare gradina #sfaturi practice #spatiu verde gradina

6 sfaturi excelente pentru amenajarea spatiului verde din fata casei

Intrarea in locuinta ta este echivalentul unei carti de vizita. Iata de ce amenajarea spatiului verde de la accesul in casa este extrem de importanta pentru o buna impresie lasata oaspetilor tai.

1. Foloseste plante "curate"

Zona treptelor de intrare trebuie sa se prezinte imaculat in orice ocazie. De aceea, plantele asezate langa scari vor trebui sa fie unele "curate". Nu rasadi in aceasta zona plante care produc fructe. Cele mai bune sunt plantele florale si arbustii care isi pierd greu petalele si frunzisul. De asemenea, cresterea acestora trebuie sa inregistreze un ritm moderat, pentru a te scuti de efortul tunderilor succesive ale plantelor de la intrare.

2. Borduri florale joase

Insoteste aleea de acces in casa cu borduri vegetale de joasa inaltime pentru a crea impresia de larghete a caii de acces. Evita sa asezi la marginea aleii plante inalte cu ghimpi sau cu frunze aspre ori taioase. Pot provoca discomfort oaspetilor tai.

3. Luminozitate florala

Pe langa o buna iluminarea a zonei de intrare in casa asigura-te ca ai plantat in zonele limitrofe aleii flori cu inflorescente argintii sau albe sau cu un frunzis argintiu. Acestea reflecta mai bine lumina si deseneaza clar limitele cailor de acces.

4. Foloseste culorile

Foloseste culori complementare ale florilor de la intrare pentru a pune in evidenta peisajul natural cu culorile predominante ale zidurilor. Poti deasemenea sa dai un aspect natural zidurilor prin folosirea plantelor cataratoare. Nu exagera insa, in final rezultatul s-ar putea dovedi obositor pentru ochii privitorilor.

5. Amenajeaza o terasa

Nu pleca cu treptele direct din alee. Foloseste o mica terasa pentru a marca zona de ascensiune a terenului. Aceasta poate invalui pe oval intrarea in casa. O poti demarca folosind mici tufe cu flori sau plante asezate in ghivece.

6. Alege punctele focale

Centreaza zona de acces in casa prin folosirea unor mici accesorii artizanale care sa devina puncte focale in peisaj. Pot fi statuette, lumini de vegher deasupra intrati sau elemente florale. Nu invalmasi insa mai multe obiecte pentru crearea unui punct focal. Va rezulta un decor supraincarcat.

Sursa foto: inspiredlivinghome.blogspot.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.