Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #londra #gradini londra #gradini captivante

7 dintre cele mai captivante gradini din Londra

Amenajate in mod inedit, cu sute de specii de plante, gradinile din Londra nu trebuie ocolite daca ajungi in capitala Angliei. Iata, asadar, cateva dintre cele mai interesante si fascinante gradini din Londra!


1. The Skip Garden

The Skip Garden este o gradina cu fructe, legume si plante de gradina, situata in Kings Cross, zona aflata in centrul Londrei. Unicitatea acestei gradini este data de faptul ca este mobila, iar plantele sunt sadite in containere pentru gunoaie.


2. MaRococo garden

Poate cunosti Rococo Chocolate, multumita produselor sale delicioase, insa stiai ca magazinul din Knightsbridge are o gradina ascunsa in spatele lui? Amenajarea gradinii a fost ideea fondatorului magazinului, Chantal Coday, si contine mai multe plante, folosite in procesul de fabricatie al ciocolatei, precum lavanda, iasomia si menta.


3. Blue Fin garden

Angajatii care lucreaza in cladirea Blue Fin din Southwark au acces la o gradina pe acoperisul cladirii, care le ofera si o imagine de ansamblu a Londrei. Gradina este alcatuita din sase tipuri de vita de vie, care au fost incluse in UK Vineyards Guide 2010.


4. Kensington Roof Gardens

Una dintre cele mai vechi si frumoase gradini pe acoperis din Londra este Kensington Roof Gardens. Gradina a fost creata in 1939 si de atunci s-a schimbat foarte putin. Pe langa diferitele specii de plante si flori pe care le poti admira, in Kensington Roof Gardens ai sansa sa vezi si pasari flamingo.


5. Tower Hamlets Cemetery Park

East End este locul in care se afla un impresionant cimitir victorian, care a fost inchis in 1966. Tower Hamlets Cemetery Park este acum o rezervatie naturala, care ofera 13 hectare de padure si pajisti cu flori salbatice.


6. Geffrye Museum Garden

Unul dintre cele mai interesante muzee din Londra este Geffrye Museum, al carui design interior prezinta cum aratau linvingurile in diferite perioade din istoria Angliei. De asemenea, gradina din curtea muzeului ofera mai multe zone in care sunt prezentate schimbarile care au avut loc in amenajarea gradinii, in ultimii 400 de ani. Gradina cuprinde peste 170 de tipuri de plante.


7. Inner Temple Garden


Daca esti un impatimit al literaturii si al istoriei, vei fi incantant de Inner Temple Garden, o oaza de liniste in centrul orasului.



Sursa foto: clicktonight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului