Amenajarea gradinii

#intrebuintari bicarbonat gradina #bicarbonat gradina #sfaturi practice gradina

7 intrebuitari uluitoare ale bicarbonatului in gradina ta

Bicarbonatul de sodiu nu isi are rostul numai in bucataria casei tale. Substanta folosita la copt te poate ajuta inclusiv in rezolvarea unor probleme stringente in gradina. Iata ce poti face in gradina cu banalul bicarbonat:

1. Testeaza solul

Atat legumele si fructele, cat mai ales florile din gradina ta au nevoie de un anumit tip de sol. Poti afla aciditatea solului folosind pamant extras din locul pe care vrei sa il testezi si sa presari peste el un varf de cutit de bicarbonat. Daca reactia este una insotita de un sfarait atunci solul este acid.

2. Creste florile

Muscatele, hortensiile, begoniile si tomastele prefera soluri acide. Pune cate o jumatate de lingurita de praf de copt in apa folosita la udarea acestora pentru a le ajuta sa creasca in conditii perfecte.

3. Curata mucegaiul plantelor

Mazga, asemanatoare mucegaiului, depusa pe plante poate fi usor curatata cu un amestec de o lingurita de bicarbonat, o jumatate de lingurita de sapun lichid si un litru de apa. Toarna solutia intr-o sticla cu atomizor si stropeste usor fiecare frunza a plantei in parte. Nu face acest lucru in timpul zilei, cand soarele poate arde frunzele.

4. Distruge plantele invazive

Poti scapa de iarba care napadeste prin crapaturile aleilor doar presarand praf de copt pe ciment si printre fisuri. Are acelasi efect si asupra muschiului care se depune pe pietre.

5. Alunga paianjenii

Dizolva o lingurita de bicarbonat in 100 de mililitri de ulei de gatit si apoi toarna doua lingurite de solutie la o cana de apa. Stropeste plantele atacate de paianjeni si musculite cu pesticid organic.

6. Opreste atacul viermilor de varza

Amesteca in proportii egale faina si praf de copt si apoi imprastie praful nou rezultat peste varza si plantele din gradina care sunt atacate de viermii de varza. Intr-o zi sau doua, atacatorii vor fi distrusi.

7. Curata fructele si legumele

Bicarbonatul de sodiu este metoda cea mai sigura si eficienta pentru a inlatura murdaria si reziduurile de pe fructele si legumele proaspete. Tot ce trebuie sa faci este sa presari un pic pe un burete umed curat, sa le stergi usor, apoi sa le clatesti foarte bine.

Sursa foto: soilfriends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului