Amenajarea gradinii

#arbori #pomi #amenajarea gradinii #plantarea copacilor

7 reguli pentru plantarea corecta a pomilor

Plantarea unui copac nu este o activitate dificila, insa sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine rezultate favorabile. Iata cateva reguli care iti pot fi de folos, pentru a planta corect pomii!


1. Alege copacii potriviti

Prima regula pentru a planta corect pomii este sa ii alegi corect in functie de tipul de sol. Pentru a evita eventualele probleme, este indicat sa alegi arbori care se adapteaza usor la regiunea in care locuiesti. In plus, este important sa stii cat de mult se va dezvolta copacul, astfel incat sa il plantezi intr-un spatiu mai mare.


2. Tine copacii in conditii bune

Pana sa plantezi copacii, acestia trebuie sa stea intr-un loc umbros si sa aiba suficienta apa. Cand muti copacul in locul de plantare, nu trebuie sa il tii de trunchi, ci de radacina sau sa-l transporti direct in ghiveci.


3. Fa groapa potrivita

In momentul in care plantezi copacul, groapa trebuie se fie potrivita pentru dimensiunea acestuia. Sapa groapa destul de adanc in pamant si verifica sa nu existe obiecte sau murdarie care sa-i afecteze cresterea si dezvoltarea.


4. Pune pamant in interior

Dupa ce ai fixat radacinile copacului, pune acelasi pamant pe care l-ai scos din gropa pentru a astupa golul ramas. Acesta trebuie sa fie fin, sa nu aiba bulgarasi. Imediat dupa, este indicat sa pui apa, pentru ca radacinile sa intre in contact cu solul si pentru a preveni golurile de aer. Cand plantezi un pom nu este nevoie sa folosesti fertilizator.


5. Nu taia ramurile copacului

Dupa ce ai plantat copacul nu trebuie sa-i tai ramurile, intrucat mugurii frunzelor elibereaza un hormon care incurajeaza cresterea radacinilor. Daca ramurile sunt taiate, scade numarul mugurilor, ceea ce inseamna mai putin hormon si mai putine radacini.


6. Uda copacul


In cazul in care este o perioada fara precipitatii, copacul trebuie udat cel putin o data pe saptamana.


7. Foloseste mulci

In jurul copacului trebuie pusi mulci. Prin mulcire este mai bine conservata umiditatea, iar temperatura solului ramane constanta.

Sursa foto: crowdfundrazr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului