Amenajarea gradinii

#arbusti #magnolie #tipuri de magnolie #specii de magnolie #specii magnolie

7 tipuri de magnolii pentru gradina ta

In luna martie, odata cu venirea primaverii, apar si primele flori. Magnolia este unul dintre cei mai cultivati arbusti din lume, dezvoltandu-se de la un arbust mic pana la un copac mare. Arbusti pereni, cu frunze cazatoare, magnoliile au cele mai mari flori si cele mai mari frunze individuale dintre toate tipurile de arbusti foiosi. Iata cateva specii de magnolii superbe pe care le poti planta si tu in gradina ta!


1. Un hibrid pentru vara

Magnolia x Viesneri este un hibrid realizat din doua tipuri de arbusti din Asia: M. hypoleuca si M. sieboldii. Este specifica sezonului primavara-vara si se caracterizeaza prin frunze mari de pana la 30 cm lungime, cu flori frumos parfumate. Este o floare rezistenta la frig.


2. Profunzime abundenta

De dimensiuni mici (3x2 m), Magnolia X Soulangeana este cea mai cultivata specie de magnolie. Infloreste destul de devreme, in aprilie, si se adapteaza la majoritatea climatelor, cu conditia ca acestea sa nu fie foarte aride. Frunzele sunt eliptice sau ovale, au o lungime de 10-20 cm si pe partea dorsala prezinta perisori. Florile sunt mari, diametrul lor ajunge si pana la 10 cm.


3. Surpriza timpurie

Alba precum zapada, Magnolia Stellata se numara printre florile care apar cel mai devreme, la sfarsitul iernii. Acest arbore mic (1,50 m) prezinta o buna rezistenta la frig. Are forma rotunjita fiind ideal pentru o gradina mica


4. Magnoliile-racheta "Star Wars"

Magnoliile-racheta "Star Wars" sunt rezistente la conditiile de frig. In cazul in care florile sunt expuse la inghet, infloresc si a doua oara. Este un arbore destul de mare (3-5m), de culoare roz.


5. "Pinkie", ideal pentru gradini mici

Magnolia "Pinkie" are o forma rotunjita si nu depaseste niciodata 3 metri. Infloreste destul de tarziu (aprilie-mai) si este activa si in timpul verii. Floarea sa roz se deschide usor.


6. "Susan", floarea ascutita

Magnolia "Susan" a fost obtinuta in 1950 de catre De Vos si Kosar intr-un parc dendrologic american. Are aceeasi dimensiune ca si "Pinkie", aceeasi rezistenta la frig si poate fi plantata intr-un loc de trecere, datorita parfumului sau lejer.


7. "Betty", arbustul bogat in flori

Magnolia "Betty" are multe calitati: rusticitate, rezistenta la intemperii si la soare, parfum atractiv si o inflorescenta abundenta.



Sursa foto: scienceblogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului