Amenajarea gradinii

# gradina de poveste #amenajare gradina #gradina #stil amenajare gradina

7 trucuri uimitoare pentru a amenaja o gradina de poveste

Florile fac orice peisaj mai frumos, asadar nu te lasa intimidat de ideea de a planta un pat de flori. Inspira-te din aceste sapte trucuri pentru a invata cum sa proiectezi o gradina de flori si foloseste-le ca inspiratie pentru crearea propriului spatiu colorat.

Studiaza caracteristicile florilor

Cele mai bune modele de gradina cu flori incorporeaza numeroase tipuri de plante, inclusiv plantele perene de lunga duarata, anuale pe termen scurt dar cu inflorire indelungata, bulbi de sezon, ierburi ornamentale si plante cataratoare. Inainte de a incepe oficial proiectarea gradinii tale de flori, fa un mic studiu despre tipurile de plante care cresc cel mai bine in zona ta, culorile si texturile pe care le ofera, percum si necesitatile de ingrijire.

Alege stilul de design pentru gradina de flori

Preferintele personale sau stilul arhitectural al casei te vor ajuta sa alegi designul gradinii si sa stabilesti parametrii pentru dimensiunea acesteia. Idei si stiluri diferite de proiectarea a gradinii de flori se preteaza la diferite tipuri de plante. De exemplu, un peisaj contemporan ar putea adopta o abordare minimalista si ar defini clar paturile de flori cu linii ferme, in vreme ce o gradina pentru o cabana incurajeaza o abordare mixta cu rodouri de flori si carari capricioase.

Furnizeaza un punct focal

Fiecare strat din gradina, indiferent de dimensiunea sa, are nevoie de un punct focal care sa ofera ochiului un loc pentru a incepe explorarea. Acest lucru ar putea insemna un arbust inflorit sau plantarea unei zone cu flori de un singur tip in centru. De asemenea, se poate adauga si o piesa interesanta decorativa de gradina.

Evalueaza inaltimea plantelor

Este esential sa iei in considerare inaltimea unei plante atunci cand faci selectiile. De exemplu, daca gradina este langa casa, plantele inalte trebuie cultivate in spate, langa perete. Daca gradina ta este sub forma unei insule, ar trebui sa asezi cele mai inalte plante in centru.

Adu plante de interes pentru tot anul

Gradinile bine proiectate ofera puncte de interes pe tot parcursul anului si perioade de inflorile esalonate. Evalueaza ambii factori inainte de a selecta plantele. Nu este recomandat sa creezi o gradina plina de culoare in timpul verii, dar goala toamna. Acesta este motivul pentru care este important sa combini diferite tipuri de plante.

Selecteaza flori complementare si frunzis

Crearea combinatiilor de culori in designul gradinii tale de flori poate fi dificila. Un loc bun pentru a incepe este paleta de culori. De exemplu, gardinile cu flori de aceeasi nuanta, cum ar fi rozul, sunt foarte placute pentru ochi. Asaza culorile unele langa celelalte tinand cont de armonie si complementaritate. Astfel, violetul si galbenul arata bine impreuna. De asemenea, frunzisul poate oferi textura si culoare necesare atunci cand florile se ofilesc.

Incorporeaza elemente peisagistice

Elementele peisagistice, precum pergolele sau spalierele sunt completari frumoase pentru designul unei gradini cu flori. Totodata, un trandafir catarator poate fi ideal pentru o zona de relaxare sau poate crea o arcada placuta de trecere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului