Amenajarea gradinii

#gradina #stropitoare #amenajarea gradinii #unelte gradina #roaba

7 unelte de gradinarit necesare unui gradinar incepator

Gradinarii cu experienta aduna in timp o gama variata de unelte pentru activitatile din gradina, chiar daca pe unele dintre ele ajung sa le foloseasca doar o data pe an. Gradinarii incepatori au si ei tendinta de a cumpara multe unelte de gradinarit, insa conform horticultorului Justin W. Hancock, novicii nau nevoie doar de uneltele de baza.


1. Lopata

Lopata este o unealta de gradinarit care nu poate lipsi din colectia unui gradinar incepator. Cu ea poti aseza compostul pe sol si tot cu ea poti indeparta gramada de pamant adunata dupa sadirea pomilor fructiferi. Sigur ca intrebuintarile lopetii nu se opresc aici.


2. Cazmaua

Cazmaua seamana cu lopata, insa este mai dreapta si mai ascutita. Cu o cazma poti delimita straturile de legume si poti intoarce solul din spatiile inguste.


3. Mistria pentru gradinarit

Mistria este o unealta folosita de obicei in constructii, dar exista si mistrii pentru gradinarit. Acestea au o forma rotunjita si sunt ideale pentru un gradinar incepator, deoarece il ajuta sa planteze bulbi, rasaduri si alte plante mici.


4. Grebla

Adunarea frunzelor uscate, imprastierea si uniformizarea mulciului si adunarea bucatilor mari de pamant sunt doar cateva activitati care implica utilizarea greblei. Chiar si un gradinar incepator ar trebui sa aiba aceasta unealta de gradinarit in depozitul sau.

5. Suportul pentru genunchi

Uneori, activitatile din gradina te pot face sa te murdaresti, mai ales daca esti nevoit sa te asezi in genunchi. Tocmai pentru a preveni aceste neplaceri, producatorii au realizat suporturi speciale pentru genunchi, perfecte pentru orice gradinar incepator.



6. Stopitoarea

Nici stropitorile nu mai sunt ce au fost candva. In prezent, le gasesti disponibile in zeci de modele si culori, astfel incat indeplinesc nu doar functia de baza, aceea de a inlesni udarea plantelor, ci si o functie estetica.


7. Roaba

Cate nu sunt de facut cu o roaba in gradina? De la transportarea ghivecelor dintr-un loc in altul, pana la transportarea mizeriilor dupa o curatenie de primavara sau de toamna, roaba trebuie sa-si faca loc in depozitul oricarui gradinar incepator.

Sursa foto: bhg.com, nationalhardwareshow.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare