Amenajarea gradinii

#ustensile de gradinarit #lucrari gradina #gradina #gradinarit #ustensile

7 ustensile de gradinarit care nu trebuie sa-ti lipseasca

Pe langa partea practica care presupune pregatirea legumelor si fructelor necesare sau cresterea florilor, gradinaritul poate reprezenta si o activitate relaxanta. Insa, este bine sa te asiguri ca ai la indemana principalele ustensile astfel incat actiunile de plantare sau sapare sa iti fie cat mai usoare. Iar pentru o buna pastrare a acestora in timp, recomandarea este sa le cureti si sa le depozitezi cu atentie dupa fiecare utilizare.

Iata asadar sapte ustensile de gradinarit care nu ar trebui sa iti lipseasca.

1. Manusi de protectie

Gradinaritul poate deveni mult mai placut daca vei avea grija de mainile tale. Acestea pot fi ranite nu doar atunci cand vrei sa apuci urzici sau plante cu spini, ci chiar si in momentul in care intri in contact cu plante mai inofensive. In plus, chiar si utilizarea uneltelor poate provoca ranirea mainilor tale.

2. Foarfece pentru gradina

Foarfecele speciale pentru gradinarit nu seamana cu cele normale, ci sunt mult mai rezistente si puternice. Acestea trebuie sa existe in trusa oricarui gradinar, existand multe cazuri in care va fi nevoie sa tai diverse plante. Alege o pereche de foarfece calitative, acestea fiind utile pentru a elimina florile moarte, pentru a subtia plantele perene sau pentru a taia diverse tipuri de ramuri si tulpini. Atentie insa sa nu le fortezi prea tare incercand sa tai tulpini extrem de groase.

3. Lopata de mana

O lopata de mana este indispensabila pentru atunci cand vei planta orice tip de planta. In momentul in care alegi o astfel de lopata, acorda atentie calitatii sale si gandeste-te daca va face fata pentru saparea buruienilor dure.

4. Sapaliga de mana

Sapaliga este utila pentru a afana suprafata solului pe care urmeaza sa plantezi fructe, legume sau flori. Lama subtire si ascutita a sapaligii te ajuta sa indepartezi buruienile radacinoase, in timp ce manerul lung iti permite sa o manevrezi cu mai multa usurinta si sa patrunzi mai adanc in sol.

5. Furca pentru sapat

Furcile exista in mai multe variante, in functie de intrebuintare, insa cele pentru sapat au de obicei intre patru si sase dinti. In gradina, acest tip de furca poate fi utila pentru a afana solurile pietroase, pentru a introduce substantele fertilizatoare in pamant sau pentru a gasi si indeparta pietrele sau alte obiecte straine ascunse in sol.

6. Lopata

Spre deosebire de varianta mai mica, de mana, lopata normala, cu coada lunga, este potrivita in cazul in care ai de sapat o parte mai mare a gradinii. Calitatea acesteia este esentiala pentru a te asigura ca nu se va rupe sub din cauza pamantului tare si a presiunii foarte mari pe care o vei exercita asupra ei.

7. Grebla

Grebla este utila din multe puncte de vedere. In primul rand, cu ajutorul acesteia vei putea strange frunzele, crengile, iarba taiata sau alte astfel de resturi din gradina sau de pe peluza ta. Apoi, grebla poate fi folosita si pentru a nivela solul inaintea plantarii si pentru a imprastia pietrisul, nisipul sau mulciul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare