Amenajarea gradinii

#cel mai batran copac #curiozitati plante #copaci #lalele #plante #sofran

9 curiozitati despre plante, pe care trebuie sa le stii

Stiai ca lalelele nu provin din Olanda, sau ca in Africa creste o specie de copaci la lumina carora poti citi cu usurinta? Ei bine, natura nu conteneste sa ne uimeasca! Iata 9 curiozitati despre plante, pe care nu le stiai!

 

1. Sofranul, cel mai scump condiment din lume, este totodata si el mai greu de obtinut. Astfel, pentru un kilogram de sofran trebuie recoltate peste 160.000 flori de sofran.

2. 5000 de ani! Aceasta este varsta celui mai batran arbore din lume. Acesta creste in Africa si face parte din specia baobabilor.

3. Stiai ca cele mai mari frunze din lume ajung la dimensiunile impresionante de 22 de metri lungime si 12 metri latime? Acestea apartin palmierului de rafie care poate fi intalnit pe malurile Amazonului.

4. Copacii si plantele stralucitoare din Avatar nu au fost inventate ci inspirate din realitate. In Africa de Nord exista o specie de copaci numiti si “arborii necuratului” care au un procent mare e fosfor sub scoarta. In timpul noptii acestia lumineaza atat de tare incat poti citi fara probleme.

5. Desi Olanda este cunoscuta in toata lumea ca fiind “Tara Lalelelor”, delicatele flori provin din zona montana a Asiei.

6. Un singur arbore de cafea are peste 3000 de flori, insa acestea nu rezista mai mult de 24 de ore.

7. Planta cu cea mai mare floare este Rafflesia Arnoldi. Circumferinta acesteia ajunge la 3 metri si poate depasi greutatea de 10 kilograme. Rafflesia Arnoldi creste in insulele Filipine.

8. Amorphophallus Titanum este cea mai inalta floare din lume. Aceasta poate atinge cu usurinta inaltimea de 2,5 metri si are nu mai putin de un metru in diametru. Greutatea acestei flori poate depasi 75 kg.

9. Cea mai inalta specie de copaci din lume este eucaliptul, care poate atinge pana la 150 metri. Eucaliptul mai este cunoscut si sub numele de “copacul fara umbra” sau “copacul care transpira”.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului