Amenajarea gradinii

#gazon #pietre #materiale #pietris #trifoi #alternative gazon

Alternative ieftine la gazon: ce materiale poti folosi pentru a acoperi solul din curte

Asa cum casa ta are nevoie de o noua tencuiala decorativa, asa si curtea interioara are nevoie de o schimbare. Poti incepe cu o schimbare de la "baza firului de iarba", adica te poti gandi sa inlocuiesti vechiul gazon cu alte materiale mai putin costisitoare, dar care confera curtii un aspect la fel de elegant si ingrijit.

Daca ai gazon, stii deja ca intretinerea lui poate fi destul de costisitoare. Mai exact, cheltuiesti bani pentru udarea peluzei, pentru repararea ei, pentru tundere si fertilizare. Insa gazonul nu este singura optiune pe care o ai la dispozitie pentru acoperirea solului din curtea interioara. Iti sugeram cateva alternative mai ieftine la gazon, dar care sunt trainice si nu au nevoie de o ingrijire permanenta.


Curte interioara cu trifoi

Spre deosebire de gazon, trifoiul nu este deloc pretentios. Rasare primavara devreme, rezista foarte bine pe timp de seceta, nu are nevoie de substante fertilizatoare pentru a creste, nu are nevoie de tundere decat o data pe an si nici nu te costa mult sa il semeni. Practic, daca iti doresti sa ai o curte frumoasa, cu o tenta rustica, trifoiul este cea mai buna varianta pentru tine.


Curte interioara cu piatra naturala

Piatra naturala este o alternativa excelenta la gazon, indiferent daca ai o curte mica sau una spatioasa. In functie de preferinte, poti pastra o zona acoperita cu gazon. Pentru a acoperi curtea interioara cu piatra naturala cheltuiesti mai multi bani pe montare, insa ulterior nu vei mai fi nevoit sa investesti bani in intretinerea pavajului, ceea ce inseamna ca este o optiune viabila atat timp cat iti doresti sa faci economii si sa transformi aspectul curtii.


Curte interioara cu pietris decorativ

O alta alternativa la gazonul din curte este pietrisul decorativ. Daca alegi aceasta varianta, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte: pietrisul se incinge sub razele puternice ale soarelui si nu poti calca pe el daca esti descult, in timp, pietricele intra in sol si este posibil sa fie nevoie sa asezi un nou strat de pietris. Dincolo de aceste 2 inconveniente, pietrisul decorativ este o alegere foarte buna pentru curte, mai ales daca vrei sa uiti de buruieni.



Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare