Amenajarea gradinii

#foisor #amenajare gradina #gradina romantica #pergola #refugiu romantic

Amenajarea gradinii pentru un refugiu romantic acasa

Gradina de acasa poate fi un refugiu romantic spectaculos, daca stii cum sa o amenajezi si sa-i pui in valoare frumusetea. De acum, nu va mai trebui sa iesi in parc pentru o plimbare romantica alaturi de partenerul tau, intrucat iti poti crea propria oaza de romantism, acasa. Cateva elemente de decor care te duc cu gandul la o frumoasa poveste de dragoste, la care adaugi plante special alese astfel incat sa-ti sugereze iubire si pasiune, sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont daca vrei sa-ti amenajezi o gradina romantica.


Construieste o pergola pentru flori cataratoare

Pergolele sau arcadele destinate sustinerii florilor cataratoare reprezinta un element-cheie in amenajarea gradinii romantice. Este suficient sa te gandesti la arcadele "imbracate" in flori albe de la cununiile religioase oficiate in aer liber (mai ales in filmele de la Hollywood) si vei intelege de ce este important sa ai in gradina un astfel de element de decor. In ceea ce priveste florile cataratoare, cele mai indicate sunt trandafirii albi si roz.



Sursa foto: freshome.com


Construieste un foisor romantic pentru gradina

Foisorul ascuns in gradina este un alt element de care poti profita atunci cand iti amenajezi gradina romantica. Astfel, de fiecare data cand tu si partenerul tau veti vrea sa va bucurati de singurate in aer liber, veti avea unde sa va "refugiat". Un mic iaz amenajat in fata foisorului, florile in nuante puternice si iarba decorativa pot completa perfect tabloul romantic din gradina ta.



Sursa foto: modernhomesinterior.com


Lumineaza-ti gradina

Asa cum de la o cina romantica nu trebuie sa lipseasca lumanarile aprinse, asa nici din gradina ta romantica nu ar trebui sa lipseasca micile corpuri de iluminat. La ceas de seara, cand vrei sa faci o plimbare cu partenerul tau prin gradina, luminile difuze vor crea o atmosfera incarcata de romantism si iubire. De la torte si felinare pe gaz, pana la corpuri de iluminat tip proiector, lampi solare si ghivece luminoase, orice ai alege, cu siguranta vei reusi sa creezi acea atmosfera romantica pe care ti-o doresti in gradina de acasa.



Sursa foto: freshome.com


Creeaza un plus de intimitate

Gardurile vii indeplinesc un dublu rol: pe de o parte iti infrumuseteaza gradina, iar pe de alta parte te ajuta sa creezi un plus de intimitate. Chiar daca ai o gradina mica, ii poti conferi o nota romantica cu un gard viu inalt si bine ingrijit, la care adaugi cativa arbusti si mobilier de gradina pentru doua persoane.



Sursa foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului