Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina #gradini cochete

Amenajarea unei gradini cochete: 5 sfaturi

Transformarea unei gradini obisnuite intr-o adevarata oaza de relaxare nu este un proces dificil, ci necesita doar putina creativitate. Pornind de la cateva reguli de ingrijire si apoi alegand elementele decorative preferate, poti crea propriul colt de rai chiar in spatele casei. Avem pentru tine cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a amenaja o gradina cocheta.

1.  Ingrijeste gazonul si plantele

O gradina frumoasa este o gradina ingrijita, asa ca va fi necesar sa ii acorzi o importanta deosebita spatiului verde. Poti folosi motocoase pe benzina si electrice pentru a tunde gazonul, care sunt ideale in cazul unei gradini cu o suprafata mai mare.

Plantele vor avea si ele nevoie de ingrijire speciala. Asigura-te ca acestea primesc apa de fiecare data cand este necesar si ca au parte de suficienta lumina. Poti opta pentru aplicarea de mulci de lemn la radacini, care va contribui la mentinerea umiditatii solului, ii vor oferi acestuia ingrasamant si va preveni aparitia buruienilor.

2. Delimiteaza spatiile gradinii

Amenajarea unei gradini devine mai usoara odata ce adopti segmentarea acesteia in functie de utilitatea fiecarui spatiu. De exemplu, poti imparti gradina in zona de relaxare, in care sa adaugi mese si scaune, si zona verde, unde poti planta flori sau legume.

In afara scopului pur practic, acest lucru va contribui la aspectul mult mai cochet al gradinii. Poti delimita zona de relaxare cu ajutorul unui paravan din lemn, pe care il poti folosi si ca suport pentru plante agatatoare sau pentru instalatii de iluminat.

3. Amenajeaza alei

Gradina va dobandi un aspect mult mai ingrijit si mai primitor daca vei opta pentru amenajarea catorva alei. Poti opta pentru clasicele alei din beton sau poti experimenta cu pavajele din dale sau piatra de rau. O metoda rapida si la fel de cocheta o reprezinta si crearea de alei folosind pietris.

Pe marginea acestora, poti adauga borduri din beton sau poti construi un mic gard din lemn, care ar ajuta si mai mult la delimitarea spatiilor. De asemenea, poti planta flori de-a lungul aleilor si le poti orna cu instalatii de iluminat care functioneaza pe baza luminii solare.

4. Construieste o poarta pentru gradina

Pentru un efect cu adevarat vizibil, creeaza o intrare pentru gradina care sa iasa in evidenta. Poti opta pentru construirea unui gard, folosind aceleasi materiale pe care le-ai utilizat si in restul gradinii. Adauga o pata de culoare printr-o arcada din lemn pozitionata in fata intrarii, pe care plantele vor putea creste sau pe care sa o decorezi cu ghivece.

5. Alege un centru de interes

Orice gradina cocheta are un spatiu care reprezinta atractia principala si iese in evidenta prin culori sau aranjamente inedite. Aici poti fi creativ si poti alege orice element care sa atraga atentia. Creeaza aranjamente florale unice, amenajeaza mici spatii intime de relaxare sau, daca spatiul iti permite, poti instala o mica fantana sau cateva statui.

Gradina este locul perfect unde te poti relaxa impreuna cu cei dragi si unde te poti bucura de un colt de natura, chiar si in mijlocul unui oras aglomerat. Secretul amenajarii gradinii perfecte consta in mentinerea unui spatiu curat si ingrijit si aranjarea tuturor decorurilor intr-o maniera armonioasa si calda.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-photography-of-green-leafed-plant-on-table-1424464/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului