Amenajarea gradinii

# calendarul gradinarului aprilie 2021 #aprilie gradina #calendarul gradinarului #activitati gradinarit #plantare legume #aprilie #legume

Aprilie 2021 - calendarul gradinarului! Poti incepe plantarea primelor legume

In luna aprilie incepe cu adevarat munca in gradina. Incepand din aceasta luna gradinarii au tot mai multe taskuri de indeplinit si trebuie sa fie atenti sa nu omita niciun pas care ar putea dauna recoltei. Iata care sunt activitatile pe care orice gradinar trebuie sa le indeplineasca in aceasta luna! 

 

Pregateste solul pentru noile culturi de legume

Pericolul inghetului a trecut, iar gradina poate fi pregatita pentru primele culturi de legume. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa pregatesti solul. Acesta trebuie sapat foarte bine apoi greblat pentru a indeparta orice urme de crengi, radacini ramase in pamant de anul trecut precum si bucurienile.  La final adauga un strat de compost pentru ca solul sa fie plin de nutrienti pentru plantele tale. 

Planteaza legume

In luna aprilie poti incepe plantarea primelor legume, care adora temperaturile racoroase. Acum poti planta legume precum: varza, salata, usturoi, cartof, mazare, morcov, spanac, conopida, ceapa, ridichi, hrean si sfecla rosie. Spre finalul lunii poti incepe sa plantezi porumb si fasole.

Acorda atentie florilor

Aprilie este luna perfecta pentru a te bucura de frumusetea florilor si parfumul delicat al acestora. Asadar nu uita sa uzi florile regulat si sa indepartezi buruienile care cresc printre ele. In acest fel florile vor rezista mai mult.

Tot in aprilie este perioada potrivita pentru a planta bulbii daliilor, flori ce iti vor infrumuseta gradina incepand din vara si pana toamna tarziu. Tot acum mai poti planta si seminte de galbenele, carciumarese sau cosmos.

Ingrijeste trandafirii

Trandafirii sunt mandria oricarui gradinar! In luna aprilie trebuie sa le acorzi o atentie deosebita daca vrei sa te bucuri de frumusetea acostora incepand din vara si pana la primul inghet. Tunde tufle la o inaltime de 0,5 cm si ai grija ca taietura sa fie efectuata la 0,5 cm deasupra mugurilor. De asemenea, acum trebuie sa indepartezi de tot ramurile uscate dar si pe cele bolnave.

Tunde arbusti fructieri

La inceputul lunii aprilie trebuie sa tunzi arbustii de coacaz, zmeur si mur. Taie toti lastarii uscati, care nu mai rodesc pentru a permite plantelor sa dezvolte noi ramuri. Totodata, lastarii noi trebuie rariti astfel incat intre ei sa fie o distanta de 30 de cm.

Planteaza noi arbori fructiferi

Daca doresti sa plantezi noi arbori fructiferi, prima jumatate a lunii este perfecta pentru aceasta activitate. Evita sa plantezi arbori fructiferi dupa jumatatea lunii aprilie deoarece riscul sa nu se prinda si sa se usuce este foarte mare.

Nu uita de gazon!

Chiar daca ai o multime de treaba in gradina, gazonul nu trebuie neglijat. Indeparteaza regulat buruienile si tunde gazonul ori de cate ori este nevoie. Verifica apoi daca acesta prezinta portiuni fara iarba si planteaza noi seminte. Nu uita sa-l uzi periodic, mai ales daca nu ploua.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului