Amenajarea gradinii

# plante borduri #borduri colorate #flori gradina #plante de gradina #gradina

Borduri frumoase si colorate, din flori de piatra

O planta pitica, dar rezistenta si foarte frumoasa este floarea de piatra. Cu ajutorul ei poti trasa bordurile unei gradini sau ale unei alei, insa planta multicolora arata extrem de bine si intr-o jardiniera, la fereastra.

Cum arata

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Floarea de piatra sau Portulaca grandiflora este o planta pitica, ce nu creste mai inalta de 10-15 centimetri. Are flori rosii, roz, galbene, portocalii sau albe, care se deschid pe la sfarsitul lunii mai si care rezista toata vara chiar pana tarziu, in luna octombrie.

Sursa foto: wikimedia.org

Daca este lasata sa se dezvolte "la liber", planta se intinde ca un covor multicolor. Seara, florile se inchid, pentru ca dimineata, la primele raze ale soarelui, sa se deschida in toata splendoarea lor.

Cand si unde trebuie plantata

Sursa foto: flickr.com

Floarea de piatra se inmulteste cel mai simplu prin seminte. De altfel, vei observa ca dupa ce ai insamantat-o, in anii urmatori se va inmulti singura, datorita semintelor sale imprastiate de vant.

Asadar, primavara este momentul cel mai bun pentru a insamanta floarea de piatra. Poti amesteca seminte de flori de piatra de culori diferite si pur si simplu sa le imprastii pe langa o bordura a gradinitei de flori sau la marginea aleii de acces. Poti crea insa si aranjamente interesante daca asezi semintele de floare de piatra pe culori.

Sursa foto: floreznursery.blogspot.com

Ideal insa este sa aiba parte de foarte mult soare, pentru ca iubeste caldura si lumina puternica. La umbra, planta se dezvolta, dar nu infloreste.

La fel de bine, aceasta planta decorativa se dezvolta si in jardiniere asezate la ferestre indreptate spre sud.

Cum se ingrijeste

Sursa foto: prota4u.org

Asa cum ii spune si numele, planta are nevoie de un sol nisipos, sarac, bine drenat, pentru ca radacinile ei sa nu balteasca in apa. De altfel, dupa insamantare poti acoperi bordura cu pietricele, evident, nu cu un strat foarte gros, iar plantutele isi vor face loc si vor rasari ici si colo, practic in locuri in care alte plante nu ar creste.

Sursa foto: wemoss.org

Este probabil una dintre plantele cel mai simplu de intretinut. Practic, planta nici macar nu trebuie udata daca in zona ploua cam o data pe saptamana sau la doua saptamani. In cazul unei veri secetoase, atunci se recomanda si udarile periodice, odata la 4-5 zile.

Mai mult decat atat, planta este aproape lipsita de boli. Singurul dezavantaj al ei este ca reprezinta o atractie mare pentru melci.

Sursa foto principala: gardeningwithcharlie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului