Amenajarea gradinii

#calendarul gradinarului aprilie #calendarul gradinarului #aprilie

Calendarul gradinarului in luna aprilie! Ce trebuie neaparat sa faci luna aceasta in gradina

Luna aprilie este una dintre cele mai pline luni de primavara. Acum incepe adevarata munca in gradina, dupa o lunga perioada de repaos. Iata care sunt activitatile pe care toti gradinarii trebuie sa le bifeze in aprilie!

Planteaza legume

Luna aprilie este perioada in care trebuie sa pregatesti solul pentru noile culturi. Indeparteaza buruienile si afaneaza solul. Planteaza apoi legume precum varza, salata, usturoi, cartof, mazarea, morcov, spanac, conopida, ceapa, ridichie, hrean si sfecla rosie. Spre finalul lunii poti incepe sa plantezi porumb si fasole.

Tunde arbusti fructieri

La inceputul lunii aprilie trebuie sa tunzi arbustii de coacaz, zmeur si mur. Taie toti lastarii uscati, care nu mai rodesc pentru a permite plantelor sa dezvolte noi ramuri. Totodata, lastarii noi trebuie rariti astfel incat intre ei sa fie o distanta de 30 de cm.

Ingrijeste straturile de flori

Acorda o atentie deosebita florilor. Aprilie este luna perfecta pentru a te bucura de frumusetea florilor si parfumul delicat al acestora. Asadar nu uita sa uzi florile regulat si sa indepartezi buruienile care cresc printre ele. In acest fel florile vor rezista mai mult.

Tot in aprilie este perioada potrivita pentru a planta bulbii daliilor, flori ce infloresc in perioada verii si tin pana toamna tarziu. Poti planta pe langa acestea si seminte de galbenele, carciumarese si cosmos.

Ingrijeste tufele de trandafiri

Trandafirii sunt mandria oricarui gradinar, asadar acorda-le o atentie deosebita pentru a te bucura de frumosetea acestora. Tunde tufle la o inaltime de 0,5 cm si ai grija a taietura sa fie efectuata cu 0,5 cm deasupra mugurilor. De asemenea, acum trebuie sa indepartezi de tot ramurile uscate dar si pe cele bolnave.

Planteaza arbori fructiferi

Prima jumatate a lunii este perfecta pentru plantarea arborilor fructiferi. Dupa jumatatea lunii evita sa mai plantezi arbori deoarece nu se vor mai prinde. Afla de aici cum se planteaza corect pomii fructiferi.

Ingrijeste gazonul

Daca ai gazon, trebuie sa-i acorzi o atentie deosebita. Indeparteaza buruienile si tunde gazonul. Verifica apoi daca acesta prezinta portiuni fara iarba si planteaza noi seminte. Nu uita sa-l uzi periodic, mai ales daca nu ploua.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare