Amenajarea gradinii

#activitati de gradinarit martie #activitati de gradinarit primavara # calendarul gradinarului martie #calendarul gradinarului #activitati de gradinarit #martie

Calendarul gradinarului in luna martie! Activitati de gradinarit in prima luna de primavara

Martie este prima luna de primavara. Temepraturile incep sa creasca rapid in aceasta luna, iar natura reinvie la viata. De acum, gradinarii vor avea o multime de treburi pe care sa le rezolve in timp scurt. Iata care sunt principalele activitati pe care orice gradinar trebuie sa le faca in luna martie, daca isi doreste o gradina frumoasa si roditoare pe tot parcursul anului.

Ingrijeste gazonul

Gazonul are nevoie de atentie speciala in aceasta luna. Odata ce temperaturile cresc iarba incepe sa prinda din nou viata. Elimina plantele invazive din acesta si verifica daca exista locuri in care iarba a fost afectata de ger sau de daunatori.

Planteaza noi seminte in locurile neroditoare si inlocuieste peticele de gazon afectate de boli, pentru a preveni extinderea acestora.

In schimb, daca nu ai gazon in curte, insa iti doresti sa plantezi gazon anul acesta, prima jumatate a lunii martie este perioada perfecta pentru a face acest lucru.

Ingrijeste trandafirii

In luna martie trebuie sa ingrijesti trandafirii daca iti doresti ca acestia sa fie plini de flori in sezonul cald. Tunde tufele de trandafiri la inceputul lunii martie. In acest fel, tufelor le vor creste mai multe ramuri si, implicit, vor avea mai multe inflorescente.

Tot in aceasta luna este bine sa fertilizezi trandafirii, pentru a le oferi substantele hranitoare de care au nevoie.

Stropeste pomii fructiferi

Incepe stropirea pomilor fructiferi cu ajutorul unei solutii sulfo-calcice, pentru a-i feri de fainare. Dupa doua saptamani stropeste pomii cu o solutie pe baza de cupru, pentru a proteja pomii de o gama larga de boli specifice acestora.

Planteaza florile cu bulbi

Daca nu ai plantat inca florile cu bulbi, o poti face in prima jumatate a lunii martie.

Lalele, zambile, dalii, gladiole, cale sau tuberoze iti vor infrumuseta si parfuma gradina. Bulbii se planteaza la o adancime de aproximativ 10 centimetri.

Cultiva primele leguminoase

Tot in luna martie gradinarii pot cultiva in gradina primele legume. Printre acestea se numara ridichile de luna, spanacul, salata verde, ceapa verde si usturoiul verde. Acestea adora temperaturile scazute, cand se dezvolta din abundenta.

Tot acum poti planta in rasadnite seminte pentru legumele de vara, precum: castraveti, rosii, ardei si vinete. Odata ce acestea cresc, iar temperaturile nocturne nu mai scad sub 15 grade, pot fi transplantate in gradina.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului