Amenajarea gradinii

#gradinarit iunie #calendarul gradinarului luna iunie #calendarul gradinarului #amenajare gradina #iunie #activitati gradina #activitati de gradinarit

Calendarul gradinarului pentru luna iunie! Ce activitati de gradinarit nu trebuie sa ratezi

Luna iunie este o luna solicitanta pentru majoritatea gradinarilor. Este momentul in care plantele din gradina au nevoie de o atentie deosebita. Iata care sunt activitatile pe care trebuie sa le duci la capat in luna iunie.

Ingrijirea pomiilor fructiferi

Inca de la inceputul lunii trebuie sa te asiguri ca pomii fructiferi nu se vor rupe sub greutatea fructelor, mai ales daca te asteapta o recolta bogata. Asadar, va trebui sa sprijini ramurile grele cu ajutorul unor tutori de sustinere. Monteaza tutorul in pozitie oblica, pentru a sprijini ramurile incarcate. Va trebui sa fixezi un tutor pentru fiecare ramura.

Toaletarea florilor si arbustilor

Arbustii decorativi, ale caror flori s-a uscat, trebuie curatati pentru a avea un aspect mai placut, dar si pentru a-i feri de eventuale boli.

De asemenea, trebuie sa elimini si restul florilor ofilite din curte sau gradina.

Tot acum, este perioada perfecta pentru ingrijirea tufelor de trandafiri. Indeparteaza florile uscate si verifica daca sunt afectati de paduchi. Daca trebuie sa intervii impotriva acestora, atunci dizolva o lingura de detergent de vase si o lingura de mujdei de usturoi in patru litri de apa si pulverizeaza amestecul obtinut pe tufele de trandafir.

Ingrijeste plantele de ghiveci

Chiar daca le-ai scos din casa, plantele in ghiveci au inca nevoie de ingrijire. Luna iunie va fi o luna in care va trebui sa te preocupe udarea si fertilizarea solului din ghivece. Poti incepe sa iti aranjezi ghivecele cu plante suspendate. Trandafirii cascada, iedera si begoniile sunt plante care pot impodobi de acum terasa casei tale.

Pomii si arbusti fructiferi

In luna iunie se vor culege recoltele de visine, cirese corcoduse si, spre finalul lunii incepe recoltarea caiselor timpurii.

Zmeura si capsunele se vor culege periodic in aceasta luna.

Gazonul

Gazonul are nevoie de tundere, insa lasa-l mai lung pentru ca solul sa nu se usuce rapid. De asemenea se poate efectua o tundere a gardului viu, pentru a-i da forma dorita si a-i stimula cresterea.

Sursa foto: teamworkshealth.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului