Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #calendarul gradinarului #gradina octombrie #lucrari gradina octombrie #calendarul gradinarului octombrie

Calendarul gradinarului pentru luna octombrie. Iata ce activitati trebuie sa faci acum in gradina!

Octombrie se va dovedi o luna in care vei avea timp sa te dedici ingrijirii viitoarelor culturi din gradina ta si organizarea gradinii pentru primavara urmatoare. Iata care sunt activitatile pe care va trebuie sa le duci la capat in aceasta perioada!

1. Planteaza pomi fructiferi

Solul cald din gradina face ca luna octombrie sa fie o perioada perfecta pentru plantarea unor puieti de pomi fructiferi in gradina ta. In aceasta perioada poti planta nuci, aluni, ciresi, visini, piersici si caisi.

2. Curata plantele perene

Tufele de plante perene necesita o atentie sporita in aceasta perioada. Poti recurge la o toaletare superficiala a lor, dar, in cele mai multe cazuri, este mult mai indicat sa dezgropi tufa cu totul, sa selectezi plantele tinere si sa le replantezi in alt loc. Plantele perene proaspat achizitionate pot fi asezate in borduri florale, avand destul timp sa isi fixeze radacinile pana la sosirea inghetului.

3. Ingrijeste trandafiri

Octombrie este si o luna in care poti sa te ocupi pe indelete de trandafirii din gradina ta. Taie tufele de trandafiri pentru a le proteja de greutatea zapezii de peste iarna. Redu inaltimea trandafirilor pana la o treime din lungimea ramurilor. De asemenea, este perioada perfecta pentru a planta noi trandafiri in gradina ta. Alege un sol bine drenat, nisipos si cu o buna expunere la lumina.

4. Pregateste gradina de iarna

Planteaza inca de la inceputul lunii octombrie arbustii si plantele care iti vor infrumuseta gradina pe perioada sezonului rece. Alege culori diferite pentru a da o nota vie gradinii in timp de iarna. Rosa rugosa este un trandafir salbatic inrudit cu macesul ale carui flori rosii rezista in fata frigului. Trandafirul salbatic creste sub forma de tufa, dar poate fi cultivat si sub forma unui trandafir catarator daca ii asiguri elementele de sustinere. Spanzul este o alta planta care va inflori imediat dupa anul nou. Lasa-i cat mai putine frunze pe tupina pentru a te bucura de cat mai multe flori si planteaza-l intr-o zona in care apa balteste.

Sursa foto: atasteofmorning.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului