Amenajarea gradinii

#banca gradina #banca. #amenajare gradina #gradina

Care este cel mai bun model de banca de gradina?

 

Cel mai bun model de banca pentru gradina trebuie sa indeplineasca cel putin doua criterii esentiale: sa fie comoda si sa adauge un plus de estetica spatiului. Dincolo de acestea, materialul, designul si dimensiunile sunt chestiuni ce tin de spatiu, stil si buget. Cert este ca bancile pentru gradina sunt o investitie grozava pentru confortul si aspectul proprietatii tale.

Lemn de tec

Lemnul este alegerea clasica atunci cand vine vorba de banci pentru gradina. Tecul este un lemn de esenta tare rezistent la conditiile de exterior datorita continutului ridicat de ulei. Pe langa durabilitate, o banca din tec are si avantajul esteticii, integrandu-se cu usurinta in stilurile modern si minimalist datorita liniilor perfect drepte.

Metal

O banca din metal poate fi sculptura gradinii tale. Necesita mai putin efort de intretinere decat lemnul deoarece rezista foarte bine la intemperii. Un dezavantaj pentru confort ar fi faptul ca in sezonul cald cadrul metalic se incinge, in timp ce iarna ingheata. Ambele neajunsuri pot fi compensate usor cu ajutorul unor perne de exterior. In plus, fierul se combina armonios cu lemnul, asadar poti alege doar cadrul metalic, in timp ce partea de sezut sa fie din lemn. Stilul clasic este potrivit pentru acest tip de amenajare exterioara.

Piatra

Elementele decorative din piatra sunt intr-o continua ascensiune. Daca preferi doar elemente naturale in curtea ta, iti poti amenaja singur o banca din piatra si lemn. Un proiect de tip lego pentru oameni mari este realizabil din pavele vibropresate pentru cadru si lemn lacuit pentru sezut. Rezulta un aspect elegant clasic care te scuteste de grija demodarii deoarece trece foarte bine proba timpului. Atunci cand pavajul se imbina cu zidul decorativ printr-o banca realizata din aproximativ aceleasi materiale, armonia este aproape perfecta.

Ratan

Ratanul continua sa fie utilizat in industria confectionarii materialelor decorative de gradina. Se identifica cu sezonul cald si stilul liber. Nu are aceeasi rezistenta ca alte materiale si are nevoie de adapost in timpul intemperiilor. Insa ofera o odihna aparte pentru nostalgici, motiv pentru care ramane in topul preferintelor in ceea ce priveste bancile de gradina.

Avantajul spatiului de depozitare

Utilitatea este unul dintre principalele criterii de alegere a elementelor de mobilier exterior. Indiferent de stil, design si arhitectura, optiunile multifunctionale se integreaza perfect. In special pentru o terasa sau o gradina mai mica, un spatiu de depozitare disponibil in interiorul bancii, sub sezut, este perfect pentru diferite instrumente, unelte si accesorii utile in curte.

Atunci cand alegi o banca pentru gradina trebuie sa ai in vedere trei caracteristici: sa fie rezistenta, estetica si practica. In functie de materialul pentru care ai optat vei avea si responsabilitatea unor lucrari de intretinere. Tine cont de faptul ca mobilierul de exterior este expus intemperiilor si schimbarilor de temperatura. Pentru ca in fiecare primavara sa para ca nou, este important sa aplici tratamentele adecvate. Daca banca va fi in multe momente principalul tau loc de relaxare in gradina, merita sa investesti in materiale ergonomice si confortabile. Altfel, risti sa te ridici de pe banca plin de dureri si cu urme de dungi pe spate. 

Sursa foto: elis.ro

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului