Amenajarea gradinii

#pavaje #amenajare gradina #pavele

Care sunt cele mai importante etape in procesul de amenajare a unei gradini

Amenajarea gradinii reprezinta o investitie pentru confortul si utilitatea casei tale, dar si pentru cresterea si mentinerea valorii de piata a proprietatii. Anul 2020 ne-a demonstrat cat de importanta este organizarea unui mediu armonios in jurul propriei case pentru linistea si dezvoltarea fiecaruia. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa supraveghezi sau sa executi personal amenajarea noii tale gradini.

 

Aloca un buget

In tara noastra, costul este principalul criteriu pentru orice investitie. Este foarte greu sa anticipezi exact toate cheltuielile care vor aparea pe parcurs (mai ales pe cele neprevazute!) sau sa nu depasesti bugetul alocat. Insa stabilirea unui criteriu financiar maxim pentru acest proiect este o plasa de siguranta pe care o intinzi dinainte. Altfel risti sa te blochezi in timpul lucrarilor din cauza lipsei finantelor.

Stabileste nevoile familiei

Amenajarea gradinii este un proiect de care te vei bucura impreuna cu familia ta. Pentru ca toata lumea sa fie multumita de utilitatea investitiei, stabiliti de la bun inceput ce isi doreste fiecare si ce este realizabil. Pentru copii va fi evident un loc de joaca. Amenajarea acestuia in curte te va ajuta sa-i supraveghezi pe cei mici in apropierea casei. Daca sunteti adeptii unui stil de viata sanatos, plantele alimentare si pomii fructiferi nu pot lipsi din noul piesaj. De cele mai multe ori, elementul central al gradinii din jurul casei este un foisor in care sa va petreceti intreaga zi.

Asigura necesarul de materiale

Pentru orice proiect de amenajare apare nevoia unei aprovizionari cu materiale necesare. Oferta disponibila in piata materialelor de constructii si a elementelor decorative este atat de diversa incat poate parea descurajanta. De timpul si energia pe care le acorzi acestei etape depinde gaura pe care o vei provoca bugetului familiei. Daca te opresti la primul magazin de profil si cumperi toate materialele, castigi doar timp, insa este posibil sa nu obtii cel mai bun pret. In schimb, daca vrei cel mai bun raport pret calitate la produsele pentru gradina, compara preturile din magazine cu cele din depozite si mai ales din mediul online, pentru a gasi furnizorul potrivit. Daca timpul nu te preseaza, poti reusi sa cumperi materiale de calitate superioara la un pret mult mai bun.

Cine executa lucrarea

Acest pas este in legatura cu cel precedent, dar nu depinde intru totul de el. Este adevarat ca daca te implici mai mult scutesti cheltuieli de manopera, insa trebuie sa hotarasti care sunt lucrarile pe care le poti face singur si unde trebuie sa apelezi la specialisti in domeniu. Daca esti cat de cat indemanatic si faci o munca temeinica de documentare, vei putea prelua cateva din sarcinile de inceput de proiect. In schimb, pentru plantat si ingrijit este bine sa ceri expertiza unor profesionisti. Este mai buna o lucrare amenajata mai costisitor, dar temeinic, decat una facuta gratuit de tine, dar care se naruieste in scurt timp. Echilibrul este si in acest caz cea mai inteleapta decizie. Implica-te in lucrari mici de care esti sigur, dar stai cat poti de mult in mijlocul celor care lucreaza pentru tine in gradina. Astfel vei evita risipa de materiale si tentatia tergiversarii lucrarilor de catre muncitorii nesupravegheati. Cu cat stii mai multe despre proiectul pe care il doresti, cu atat vei putea controla mai bine punerea lui in aplicare.

Amenajarea unei gradini este o investitie in imbunatatirea aspectului general al locuintei tale si a sentimentului de confort pe care ti-l ofera. De primavara si pana toamna vei putea petrece timp de calitate in jurul casei, impreuna cu familia si cei dragi.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului