Amenajarea gradinii

#gradinarit 2020 #tendinte gradinarit #gradina verticala

Care sunt tendintele in materie de gradinarit in 2020

Odata cu trecerea timpului, chiar si gradinaritul sufera schimbari, unele dintre ele majore. Am intocmit un Top 3 al tendintelor in ceea ce priveste organizarea, dar si designul gradinilor, asa incat sa iti poti crea langa casa un spatiu de relaxare modern si confortabil.

Construieste-ti o gradina verticala

Cei care au in proprietate o casa cu o curte mica sau un apartament cu un balcon nu foarte generos cauta intotdeauna modalitati creative de a incorpora cat mai multa verdeata in spatiul de care dispun. Vestea buna este ca se poarta gradinile pe verticala. Impactul vizual pe care il ofera este major. Poti crea o gradina verticala pe un spalier, pe o laterala a curtii sau a balconului. De asemenea, inclusiv in bucatarie, poti aseza ghivecele cu plante aromatice pe un perete, unul sub altul.

Muta gradina in casa

Poate suna ciudat, dar ideea e sa te inconjori si in casa de cat mai multe plante. Dincolo de oxigenul pe care ti-l asigura, ele au si un efect terapeutic, relaxant psihic. Te vei simti incredibil de bine inconjurata de o adevarata jungla luxurianta formata din plante agatatoare, curgatoare, de cactusi sau ficusi. Nu ezita sa cultivi in casa ori pe terasa apartamentului inclusiv plante comestibile precum ardei iuti sau plante aromatice. Asigura-te doar ca plantele sunt pozitionate si in functie de necesarul lor de lumina.

Foloseste compost pentru o gradina mai durabila

Desi gradinaritul durabil nu este o noutate, s-a creat o adevarata miscare in randul celor care iubesc gradinaritul. Se folosesc tot mai mult metodele naturale de combatere a daunatorilor, spre exemplu. Un alt mod de a ingriji gradina intr-un mod cat mai sustenabil este cu ajutorul compostului. In felul acesta se reduce amprenta de carbon, plantele primesc nutrientii de care au nevoie, iar fertilitatea solului din gradina este imbunatatita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului