Amenajarea gradinii

#vita-de-vie #trandafir #pomi fructiferi #amenajarea gradinii #lucrari gradina # gradina noiembrie

Cele mai importante 3 activitati din gradina in luna noiembrie

Ai putea crede ca in luna noiembrie nu prea mai ai de lucru in gradina, insa nu este deloc asa. Chiar daca ai terminat de strans recolta si te pregatesti sa profiti de perioada de hibernare a plantelor, in continuare ai o multime de activitati pe care trebuie sa le bifezi, pentru a te asigura ca gradina va fi sanatoasa si frumoasa chiar si in prag de iarna.

1. Taie trandafirii

In luna noiembrie, mai ales in zilele in care soarele inca isi arata razele, poti taia trandafirii, mai exact le poti scurta tulpinile, avand grija sa nu exagerezi. Foloseste un foarfece special conceput pentru aceasta activitate. Inainte de taiere, dezinfecteaza unealta, pentru a fi sigur ca nu iti imbolnavesti tufa de trandafiri.

La baza tufelor, poti aseza un strat de pamant sau de mulci, astfel incat radacinile sa fie protejate de un eventual inghet sau de temperaturile scazute din timpul noptii.

2. Protejeaza si culege legumele de iarna

Daca ai legume in gradina, in luna noiembrie este bine sa le culegi. Andivele, varza, conopida si varza chinezeasca sunt gata pentru a fi consumate sau conservate. De asemenea, daca inca ai legume care mai trebuie sa se dezvolte, incearca sa le protejezi de frig. In luna noiembrie, diferentele de temperatura dintre zi si noapte sunt destul de mari, astfel ca un material de protectie care sa acopere straturile este binevenit.

3. Aplica tratamente fitosanitare pentru pomii fructiferi

Pomii fructiferi si-au indeplinit misiunea, acum este mometnul sa intre intr-o pauza de cateva luni. Pentru a-ti feri pomii fructiferi de efectele inghetului, este bine sa aplici un tratament fitosanitar pe baza de cupru, cu ajutorului caruia trunchiurile vor deveni mai puternice in fata fisurilor cauzate de gerul iernii.

Daca vrei sa plantezi noi pomi fructiferi, acum este momentul sa faci acest lucru, pana cand vremea nu se inrautateste. Cat despre vita de vie, in luna noiembrie si ea merita o atentie deosebita. Daca nu te-ai ocupat pana acum de ingropat, musuroit si bilonat, trebuie sa indeplinesti aceste sarcini in zilele cu temperaturi placute.

Sursa foto:craftynitti.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului