Amenajarea gradinii

# imprejmuire gradina # delimitare curte #imprejmuire curte

Cele mai moderne solutii pentru delimitarea si imprejmuirea curtii

Amenajarea curtii nu poate fi completa fara un gard cu aspect deosebit. Desigur, pe piata vei gasi foarte multe tipuri de garduri si poate fi greu sa-ti dai seama ce se potriveste cel mai bine cu nevoile tale. Tine cont ca solutia pe care o alegi pentru delimitarea curtii trebuie sa se integreze armonios in designul exterior al locuintei si gradinii.

Prin urmare, nu trebuie sa alegi modelul la intamplare sau doar in functie de pret. Investitia necesara pentru a monta un gard de calitate poate fi destul de mare, mai ales daca ai o curte cu suprafata generoasa. Insa efortul merita din plin, pentru ca primul lucru pe care il vor vedea toti cei care vin la tine va fi - exact, ai ghicit! - tocmai gardul care iti delimiteaza gradina.

Iti prezentam in acest articol care sunt cele mai moderne si sigure tipuri de gard, ca sa alegi in cunostinta de cauza cum delimitezi curtea.

Gardul din lemn

Lemnul este un material natural, cu aspect deosebit, care confera intimitate curtii tale si o atmosfera calda, care iti va aminti de casa de la tara a bunicilor. Desi este ideal pentru o locuinta cu design rustic, lemnul poate fi folosit si la o casa moderna, pentru ca exista multe stiluri in care poti monta scandurile. In acest fel, poti obtine efectul estetic dorit.

Montarea unui gard din lemn este simpla, pretul e unul destul de accesibil, in functie de esenta de lemn pe care o alegi. Nu uita insa ca lemnul necesita o intretinere mai elaborata - trebuie sa fie tratat impotriva acarienilor, incendiilor si umezelii.

Gardul modular din boltari de beton

Acest tip de gard are un aspect estetic deosebit, deoarece imita piatra naturala. In plus, este foarte rezistent, deoarece betonul rezista bine in timp si la intemperii si nu necesita o intretinere anevoioasa. Culoarea boltarilor este naturala, in nuante de gri, iar pentru un aspect inedit poti combina boltarii din beton cu elemente din fier forjat.

Gardul din fier forjat

Fierul forjat confera unui gard o eleganta imposibil de egalat de alte materiale. Poti obtine orice forme si modele doresti si, in functie de preferinte, poti lasa gradina la vedere sau poti planta vegetatie bogata in dreptul gardului, pentru mai multa intimitate.

Un alt avantaj este siguranta pe care ti-o ofera acest tip de gard: este foarte dificil de escaladat, mai ales daca alegi un model inalt, cu tepuse decorative. Fierul forjat rezista foarte bine in timp, dar costa mai mult ca alte materiale.

Gardul din caramida

Gardul din caramida este o solutie clasica pentru delimitarea curtii. Caramida este un material rezistent si cu un aspect estetic deosebit, mai ales daca ai si casa construita din caramida.

Din pacate insa, caramida nu rezista foarte bine la umezeala si nu este nici foarte ieftina, de aceea vei vedea destul de putine garduri construite din acest material. Totusi, daca iti place mult cum arata, merita sa investesti intr-un gard din caramida, pe care il poti proteja de ploaie cu un mic acoperis din tigla.

Gardul viu

Daca iti doresti cat mai mult spatiu verde, poti renunta la ideea construirii unui gard din diferite materiale si poti realiza un gard viu, din plante. Aspectul va fi unul cu adevarat unic si te vei bucura din plin de verdeata si oxigen. Poti realiza un gard viu din tuia, molid sau alti arbusti, dar tine cont ca plantele au nevoie de o ingrijire speciala. Trebuie sa fie udate regulat si tunse in fiecare an, ca sa nu-si piarda forma.

Prin urmare, ai multe optiuni din care poti alege pentru construirea gardului. Nu te grabi si ia in calcul toate avantajele si dezavantajele materialelor prezentate in acest articol, ca sa te asiguri ca ai ales cea mai buna varianta pentru curtea ta.

Sursa foto: https://elis.ro/blog/wp-content/uploads/2011/08/IMG_0002.jpeg

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare