Amenajarea gradinii

#gradina moderna #design gradina #gradina #amenajare gradina

Cum amenajezi o gradina cu stil

Daca vrei ca gradina sa fie cu adevarat o extensie a caminului tau decorat cu grija, iata cele mai importante elemente de care este recomandat sa tii cont atunci cand vrei sa amenajezi o gradina cu stil.

Cea mai mare capcana cand vrei sa amenajezi o gradina cu stil este sa pui pe primul loc decoratiunile si mobilierul de gradina, in defavoarea aspectelor functionale.

Plante si copaci


Inainte sa cumperi plante si copaci pentru gradina ta, afla cat mai multe informatii despre ele. Daca alegi plante anuale, vei investi mai multi bani, in timp ce plantele perene implica o investitie de energie pentru ingrijirea lor sezoniera.

Alege cu atentie copacii plantati in gradina in functie de marimea la care si de tipul coroanei. Salcia poate fi foarte atragatoare vizual, dar caderile de frunze si flori pot atrage cheltuieli sau efort suplimentar pentru curatenie.

Indiferent ce plante si copaci alegi, asigura-te ca ai la dispozitie destul spatiu pentru a lasa plantele sa creasca corect si pentru a le ingriji.
 

Texturile in gradina


Pentru un spatiu cat mai relaxant si elegant, este important sa te folosesti de jocul texturilor. Pietrisul sau pietrele mai mari pot accentua anumite zone din gradina, dar pentru un look elegant nu este recomandat sa le folosesti simultan cu pietre de pavaj lucioase.
 

Mobilier de gradina


Cand alegi mobilierul de gradina, poti cere sfatul unui peisagist, pentru a obtine un spatiu cu adevarat reusit. Daca vrei sa decorezi gradina in stilul personal, tine totusi cont de necesitatea ca mobilierul sa ofere un aspect coerent si nu amesteca scaune, banci si mese din stiluri diferite si din materiale diferite.

Alege doar mobilier creat special pentru gradina, rezistent la umezeala si la expunerea prelungita la lumina soarelui.
 

Iluminarea gradinii


Corpurile de iluminat pot oferi o atmosfera speciala in gradina si seara sau pe timpul noptii. Amplasarea lor este insa dificila atunci cand ai de-a face cu multe fire electrice.

Lampile sau tarusii solari rezolva aceasta problema, incarcandu-se in timpul zilei si oferind o lumina placuta dupa apus. Felinarele marocane sunt o alta optiune de corpuri de iluminat pentru gradina care ofera eleganta gradinii.
 

Obiecte de arta in gradina


Poti impodobi gradina artistic in mai multe moduri, dar cel mai evident sunt ghivece si urnele care pot fi imprastiate in intreaga gradina. Cauta ghivece decorative care au elemente stilistice in comun, daca aduni o colectie de ghivece complet diferite nu vei obtine un aspect elegant, ci un look neglijent.

Sculpturile sau picturile murale pe peretii exteriori sau pe garduri pot aduce si mai mult fler artistic gradinii tale, dar alege un singur curent artistic, nu amesteca de exemplu sculpturi baroc cu picturi murale moderne.
 

Retusurile stilistice


Odata ce ai finalizat cea mai mare parte a designului gradinii, poti include si cateva retusuri stilistice, de la casute pentru pasarele pana la obiecte vechi, cu un look vintage.

Pentru a obtine o gradina cu adevarat eleganta, piticii de gradina sunt de evitat, la fel ca si aglomerarea de prea multe obiecte decorative in acelasi spatiu.

Sursa foto : Decorati0ns.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare