Amenajarea gradinii

# gradina sezonul cald #relaxare gradina #amenajare gradina #gradina

Cum pregatesti gradina de relaxare pentru sezonul cald

Gradina este locul de relaxare, locul verde in care te incarci cu energie pozitiva. Daca inca nu ai amenajat-o, cu siguranta trebuie sa treci la treaba si sa te organizezi, pentru ca saptamanile viitoare, te vei bucura de farmecul acesteia. Amenajarea gradinii - descopera ce se poarta

Primul pas este sa conturezi planul. Bineinteles vrei sa improspatezi ambientul cu  cateva flori parfumate, insa trebuie sa acorzi atentie si mobilierului de gradina. Daca spatiul iti permite trebuie sa stii ca in acest an sunt in tendinte gradinile imbogatite cu balansoare si corpuri suspendate. Trebuie sa recunosti ca nu pare o idee rea sa montezi un fotoliu suspendat, unul de tip cuib in care vei putea sa iti reculegi gandurile sau care va deveni locul preferat de lectura. Daca in familie este si un copil, cu siguranta acesta va deveni locul de joaca preferat.

Acorda atentie meselor si scaunelor din gradina

Daca te numeri printre persoanele care indragesc liniile orientale te poti baza pe seturile deja cunoscute, formate din fotolii si masute din bambus sau ratan. Daca preferi liniile clasice, usor rustice, poti integra mesele realizate din lemn masiv si bancute confortabile. O gradina astfel decorata poate deveni vedeta petrecerilor  de weekend, sau locul preferat de servire a cinei. 

Anul acesta se poarta si mobilierul de gradina cu accente nonconformiste. Masa de gradina ti bar si scaunele din aceiasi categorie sunt vedeta in acest sezon. Practic suntem incurajati sa petrecem cat mai mult timp afara, si putem transforma gradina intr-una cosmopolita, o zona perfecta de relaxare cu scaune de bar si balansoare.

Descopera locul perfect

Cu siguranta zona de relaxare din gradina trebuie sa fie una selectata cu maximum de atentie. Trebuie sa tii seama ca vrei sa te bucuri de adierea vantului, de ceva umbra si de soare. Spatiul de relaxare nu trebuie amenajat la intamplare. Daca in zona nu ai un copac umbros care sa satisfaca un astfel de ambient, poti lua in considerarea integrarea unei pergole retractabile. Aceste corpuri sunt gandite sa creeze un decor perfect si completeaza in mod natural o zona de relaxare ideala. 

In final sa nu uitam de plante decorative. Toaletarea trandafirilor, a tufelor de lavanda  si a arbustilor deja existenti este o operatiune de care nu trebuie sa uiti. Daca vrei sa aduci un plus de culoare, poti opta pentru plante in ghivece de diferite dimensiuni sunt solutii ideale si pentru  spatiile exterioare. 

Sursa foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului