Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #sfaturi gradinarit #sfaturi amenajare gradina

Cum sa ai o gradina frumoasa fara batai de cap

O gradina aranjata dupa toate regulile artei peisagistice iti va consuma, cu siguranta, timpul liber pe care il ai la dispozitie. Daca nu iti permiti un astfel de sacrificiu, invata sa iti amenajezi o gradina dupa modelul rural, in care plantele pot creste fara prea multe interventii din partea ta.

1. Stabileste limitele

"Nu crea un monstru dupa care nu te poti tine!", spun toti specialistii. Stabileste de la inceput limitele gradinii tale si nu uita ca aceasta trebuie sa fie cat mai recreativa.

2. Imbunatateste solul

Un sol ingrasat in fiecare an te va scuti de orele pierdute cu fertilizarea si stropirea deasa a plantelor din gradina. O zi de efort in timpul primaverii te poate scuti de multe alte zile de corvoada in timpul anului.

3. Fugi de munca

Poti fugi de munca linistit, atata vreme cat dovedesti ca stii cum sa iti aranjezi perfect gradina. Aseaza fiecare planta in conditiile optime de cultivare si vei avea mai putin de munca.

4. Alege plante rezistente

Gradina ta trebuie sa fie una care sa necesite cat mai putine interventii asa ca va trebui sa alegi plante perene cu flori care dureaza o perioada indelungata.

5. Pastreaza umezeala solului

Acopera solul cu straturi protectoare de aschii de lemn sau iarba uscata pentru a mentine un nivel ridicat de umezeala al acestuia. Te va ajuta sa ai si un aspect uniform in gradina.

6. Iriga inteligent

In locul stropirii manuale poti opta pentru un mod mult mai inteligent dea asigura necesarul de apa al plantelor tale. Conecteaza un furtun cu sistem de picurare la o sursa de apa si porneste-l seara pentru a iriga plantele din gradina.

7. Bazeaza-te pe relief

Nu modifica aspectul initial al gradinii. Bolovanii mari, denivelarile din gradina si alte elemente aparent deranjante vor avea un alt farmec daca stii sa folosesti relieful in favoarea ta. O ridicatura de pamant poate deveni un spatiu pentru o gradina suspendata, bolovanii pot fi folositi pentru decora, iar santurile din gradina pot fi impodobite cu podete de lemn.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului